La Vuelta 2023 començarà a Barcelona

Barcelona serà la seu oficial de l’inici de la Vuelta 2023. Aquesta competició viurà íntegrament a la ciutat la primera etapa, que serà un contrarellotge individual, i el final de la segona etapa. La prova ciclista a la ciutat suposarà un impuls pel que fa a la projecció internacional de Barcelona com a capital esportiva i seu de grans esdeveniments.

..
24/01/2022 - 16:19 h - Esports Ajuntament de Barcelona

El recorregut de les dues etapes es dissenyarà conjuntament entre l’Ajuntament i l’organització de la cursa amb l’objectiu no només d’oferir el millor espectacle esportiu sinó també de mostrar alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat. La gala de presentació dels equips i l’espot oficial de la cursa també tindran Barcelona com a escenari.

Aquesta competició, la més important d’Espanya i una de les tres grans competicions del calendari internacional, juntament amb el Tour de França i el Giro d’Itàlia, torna després d’onze anys. L’última ocasió en què la Vuelta va fer escala a Barcelona va ser en l’edició del 2012, quan la novena etapa va sortir d’Andorra i va arribar a Montjuïc, i la ciutat havia estat seu de l’inici de la competició només un cop, l’any 1962.