Concert "Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona"

 • Pl Mercè, 1
 • Parcialment accessible per a persones amb discapacitat física
  • dg. 24: 21:00
   Veure tots els horaris
Inici

Concert de cobla. Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona


La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona té el privilegi de tocar a l’avinguda de la Catedral el primer dia de Festa Major (vegeu ‘Sardanes inaugurals’), i el d’oferir un dels darrers concerts de la Mercè tradicional, el 24 de setembre en un altre temple de gran significació, la basílica de la Mercè. L’actuació no serà en un espai obert, sinó a l’interior de l’església, un fet que afegeix solemnitat a l’acte.

Una vegada més, el concert comptarà amb direcció musical de Marcel Sabaté, un dels directors emergents més rellevants, i amb interpretació de Xavier Torrent (flabiol i tamborí), Ivan Alcazo i Oriol Gibert (tibles), Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez (tenores), Sergi Marquillas i Timi Rodríguez (trompetes), Isi López (trombó), Pep Moliner i Jordi Montasell (fiscorns) i Joan Druquet (contrabaix). El conjunt ha seleccionat sardanes i músiques per a cobla de grans compositors catalans: hi sentirem Mariàngela, d'Eduard Toldrà; La ballarina i el soldadet de plom, de Francesc Cassú; Sardana a TV3, de Jordi Molina; Maragda, de Jesús Ventura; En Cacaliu, de Joaquim Serra, amb Joan Druguet com a contrabaix solista; Girona; d'Enric Morera; Costejant, de Josep Maria Vilà i Gandol; Lídia, d'Enric Ortí; Un mar de verdor, de Joan Druguet, i Vol d'orenetes, d'Enric Sans, amb Xavier Torrent com a flabiol solista.

La Cobla Sant - Jordi Ciutat de Barcelona ha estat reconeguda amb les més altes distincions de la ciutat. Va rebre el títol de Cobla Ciutat de Barcelona l’any 1997, i el 2011, el Premi Ciutat de Barcelona, per la seva capacitat d’acostar el so de la cobla a les músiques contemporànies populars. Enguany, aquesta agrupació celebra el seu 40è aniversari.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Mercè, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia