Passada de Nans i Gegants

Inici: pl. de Sant Jaume. Recorregut: Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas,pl. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, Portaferrissa, la Rambla, Pintor Fortuny, Àngels, Montalegre i Pati Manning.

Passada de Nans i Gegants

Després del Ball de gegants, toca l’activitat gegantera més antiga de les Festes de la Mercè. Se celebra des dels anys quaranta del segle passat i consisteix a desfilar per diversos carrers del barri Gòtic i del Raval fins al Pati Manning de la Casa de la Caritat, on gegantes, gegants, nans i capgrossos esperaran el moment de sortir cap al punt d’inici de la Cavalcada de la Mercè.

La Passada de Nans i Gegants és una gran celebració de la cultura popular. Hi participen les figures humanes més majestàtiques i les més divertides, els nans, entre les quals sobresurt el nan Cu-cut de la Plaça Nova, un camperol murri amb barretina que té ball propi, inspirat en uns compassos de La flauta màgica de Mozart. Des de 2011, però, li ha sortit un rival quant a guanyar-se l’afecte de la canalla: el nan del General Lagarto, un general francès que acompanya el canó de la Barceloneta... que dispara caramels en comptes de bales!

El nan Manolito, homenatge a un veí del barri de Sant Just molt implicat en les activitats i iniciatives del seu barri, els nans del Poble-sec (l’escura-xemeneies Aquilino, la modista Palmira i la Mariví, la nena) i els singulars de la Pedrera són altres nanes i nans que ballaran en aquesta passada.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Sant Jaume, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia