Concert de Carilló

Inici

Concert de Carilló


Amb una cinquantena de campanes i els teclats manuals característics, el Carilló del Palau de la Generalitat és un magnífic instrument de concert. Compta amb un bordó de més de nou-cents quilos de bronze (el conjunt gairebé pesa cinc tones) i va inaugurar-se l’any 1976 sota l’impuls de la carillonista M. Dolors Coll, Creu de Sant Jordi 2000 per la seva tasca.

El repertori del Concert de Carilló tindrà un marcat accent cinematogràfic. Anna Maria Reverté, la seva intèrpret, farà un recorregut per grans bandes sonores de les últimes dècades; música orquestral o minimalista, evocadora o de ressonàncies futuristes, que el públic d’aquest Concert extraordinari de Festa Major reconeixerà fàcilment. La de Joc de trons, de Ramin Djawadi, serà la primera de les composicions que podrem escoltar-hi, algunes de les quals van merèixer un Oscar –com ara les cançons Mia & Sebastian’s Theme, de La La Land (Justin Hurwitz) i Shallow, d’A Star is Born (Lady Gaga), o les bandes sonores d’Out of Africa (John Barry) i de The Red Violin (John Corigliano).

El Concert de Carilló de la Mercè 2023 ret tribut al món del cinema. Mai abans haurem sentit la BSO d’Amélie o d’El senyor dels anells al so de les campanes.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Sant Jaume, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia