Concert "Lucía Pulido Ensemble: Colombia, México: dos pueblos una raíz"

Músiques del Món

Colombia, México: dos pueblos una raíz

Lucía Pulido Ensemble

Colòmbia, Mèxic

Músiques del món

 

Amb el seu projecte Colombia, México: dos pueblos una raíz, Lucía Pulido Ensemble entrellaça històries i sonoritats diverses a partir de la combinació d'una gran varietat de ritmes populars d’ambdós països: la cúmbia, la trova yucateca, la petenera, el bambuc, les pirekues i les guabines, entre altres. De fet, aquest és un concert que transita entre el sentiment i la tradició de dos pobles i aborda manifestacions sonores populars i experimentals, però també composicions originals.

Gèneres tradicionals com el bullerengue de la costa atlàntica, currulaos del Pacífic i joropos de les planures orientals (el paisatge de la seva infància) són els estímuls de Lucía Pulido a l’hora d’alliberar la seva creativitat musical. El registre vocal de l’artista, sofisticat i alhora poderós, es realça en estils com els cants de vaqueria i de zafra o els alabaos, que li permeten explorar plenament la seva veu.

Pulido es va instal·lar a Bogotà a inicis dels anys vuitanta; més tard, va unir-se a una troupe de cantautors bohemis interessats en les melodies rurals dels Andes i els Llanos colombians; també va viure a Nova York i, ara, a Mèxic, una trajectòria vital que es respira a la seva música.

Durada: 90 minuts.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Major de Nou Barris, 1
  • Nou Barris
  • la Guineueta
  • 08042 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre tarda