Pregó de La Mercè 2023 al Saló de Cent

 • Pl Sant Jaume, 1
 • Accessible per a persones amb discapacitat física
  • dv. 22 · 19:00
Inici

Pregó de la Mercè al Saló de Cent

En aquest enllaç podeu veure el vídeo del Pregó de La Mercè 2023.

En aquest enllaç podeu llegir o descarregar el Pregó de La Mercè 2023.

La Mercè començarà amb la lectura del pregó, que enguany serà a càrrec de Najat El Hachmi, escriptora i articulista de ploma afilada que es va donar a conèixer amb Jo també sóc catalana (2004), el seu primer llibre, en què parlava de la identitat i del procés d'arrelament al país que l'ha vist créixer. Perquè El Hachmi va néixer en el si d’una família musulmana de Beni Sidel que va traslladar-se a Vic quan la Najat era una nena; les seves arrels han pres amb força tant a Catalunya com al Marroc, una dualitat que li ha permès desenvolupar una mirada àmplia i un pensament compromès envers assumptes com la condició de la dona àrab o la realitat de la immigració.

Mediadora cultural a Vic i tècnica d’acollida a Granollers, abans d’afermar la seva carrera literària, Najat El Hachmi és una veu autoritzada a l’hora de parlar de feminisme o de racisme, altres temàtiques que vertebren els seus articles d’opinió. L’autora de Dilluns ens estimaran (Premi Nadal) o L’últim patriarca (Premi Ramon Llull i Prix Ulysse) donarà el tret de sortida a la Festa Major de Barcelona.

El pregó de la Mercè disposarà d’un servei d’interpretació en llengua de signes i de transcripció en pantalla.

A la plaça Sant Jaume s'instal·larà una gran pantalla per poder seguir el pregó en directe. També es podrà seguir en aquest enllaç. L’accés al Saló de Cent requereix invitació.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Sant Jaume, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia