Descobreix els racons màgics dins la ciutat

Explora amb la lupa tots els detalls de la ciutat de Nadal i descobreix els personatges màgics que s’amaguen per tots els racons.

Un Nadal molt especial

Barcelona celebra, aquest any, un Nadal molt especial, condicionat per les mesures de seguretat i prevenció necessàries per evitar la propagació del coronavirus. Activitats tradicionals com la Cavalcada de Reis o la celebració de Cap d’Any s’han reconvertit amb fórmules imaginatives per tal que la ciutadania pugui gaudir-ne amb seguretat. 

Parada de venda de tions amb la Catedral al fons

La Fira de Santa Llúcia

Des del cor de Ciutat Vella, la Fira de Santa Llúcia ofereix tot el que és imprescindible per guarnir la llar amb motiu del Nadal.

  • On: voltants de la Catedral
  • Quan: del 27 de novembre al 23 de desembre

Comerç i mercats

Aquest Nadal, fes les compres al barri i gaudeix dels carrers guarnits, la vida als mercats i les activitats i propostes lúdiques i culturals que han preparat els comerços de la ciutat. 

La màgia d'Orient al Fòrum

La màgia d’Orient al Fòrum ens proposa una experiència única on poder entregar les cartes i els xumets i conèixer de prop els secrets més ben guardats dels tres Reis d’Orient i de tota la seva comitiva màgica.

  • On: Parc del Fòrum
  • Quan: del 28 de desembre al 5 de gener

Nadal a la plaça de Catalunya

Entre el 19 i el 30 de desembre, la plaça de Catalunya de Barcelona és l’escenari del Festival de Nadal, que inclourà més de vint projectes culturals diferents en una programació de més d’un centenar d’activitats per a tots els públics.

  • On: plaça de Catalunya
  • Quan: del 19 al 30 de desembre
Pessebre “Els objectes adormits”, de l’escenògrafa Paula Bosch

Exposició de pessebres a l’Ajuntament

La planta baixa de l’Ajuntament de Barcelona és l’escenari d’una exposició en què es fa un recorregut pels pessebres de la plaça de Sant Jaume dels darrers deu anys.

Pessebre clàssic al Museu Marès

Pessebre clàssic al Museu Marès

L’Associació de Pessebristes de Barcelona ha dissenyat un pessebre d’estètica tradicional amb figures artesanes que s’inspira en el paisatge català.

Cal reserva prèvia.

Pl . Universitat

Instal·lació a la plaça d’Universitat

“Bastir de nou el món” és una instal·lació artística visual de gran format. A la plaça d’Universitat podreu observar unes grans pantalles de tela que projectaran una coreografia textual que reflexiona sobre el moment excepcional que estem vivint.

La ciutat s’il·lumina per Nadal

A Barcelona hi haurà gairebé quatre-cents trams de carrer il·luminats, gràcies a la col·laboració dels comerciants dels barris de la ciutat. També, per primera vegada, els 39 edificis de mercats municipals irradiaran esperit nadalenc. 

Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària

Fira de Consum Responsable

Aquest any les entitats tornen a la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a la plaça de Catalunya. Serà en versió reduïda, amb control d’accés i un aforament del 30% a causa de la situació generada per la pandèmia de la covid-19.

  • On: plaça de Catalunya
  • Quan: del 18 al 30 de desembre
El tió gegant davant de la façana de la catedral de Barcelona

Tió gegant

El tió gegant torna com cada any a la Fira de Santa Llúcia, on els més petits podran gaudir-ne fins al 20 de desembre.

  • On: voltants de la Catedral
  • Quan: del 28 de novembre al 20 de desembre
Llibres de Barcelona editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona.

Regala llibres de Barcelona

Les festes nadalenques són un gran moment per visitar les llibreries i regalar llibres sobre Barcelona. Us en recomanem alguns.

Comprar al barri té premi

Aquest Nadal, si compres al comerç de proximitat o als mercats de la ciutat, rebràs els “Rasca de Nadal del comerç de Barcelona”, unes targetes regal amb un munt de premis. En total, se n’han repartit 600.000 i n’hi ha 20.432 que contenen un regal per a tu!

Nadal als museus

El Nadal és un bon moment per descobrir una altra dimensió dels museus, més lúdica i divertida. T'hi esperem!

Nadal sostenible

El Nadal acostuma a ser una època de molt consum, tant amb la compra de regals com amb la de menjar i begudes, o la d’elements ornamentals vegetals, com ara els avets. També hi ha més desplaçaments i més despesa energètica a les llars. Consulta els consells de prevenció de residus!

Cercador d'activitats