L’arxiu de l’Arnau balla a ritme de swing!

Dissabte 2 de novembre vam celebrar la primera festa de swing amb activació de l’arxiu de l’Arnau a l’espai veïnal Calàbria 66. El concert forma part del programa Creuem el Paral·lel i s’ha coordinat amb Calàbria 66 i l’Associació Teatre Talia Olympia de Sant Antoni, que el primer cap de setmana de cada mes organitza una ballada de swing.

La jornada va començar a les 18.30 h i es va allargar fins ben entrada la nit. Més d’una vuitantena de persones van poder gaudir d’una fusió entre passat i present del Paral·lel i l’Arnau, amb jazz i swing en directe i la projecció de diversos elements de l’arxiu de L’Arnau, procedents de diferents fons i de llibres, així com imatges actuals de pòsters i gràfiques de l’Arnau Itinerant i del swing de Calàbria 66, actiu des de 2017 .

Els músics que ens van acompanyar, Bartolomé García-Plata (clarinet), Victor Oller (piano), Bernat Hernández (contrabaix) i Javier Crespo (bateria), van oferir un repertori basat en música dels anys 40 i 50 mentre es projectava un vídeo de l’Arxiu de l’Arnau que fa un recorregut per les dècades des de 1910 fins a l’actualitat amb especial èmfasi als anys 40 i 50, quan el swing va ser un moviment cultural alternatiu mot fort i intens (recordem noms com Los Gitanos del Salón Amaya, Los pollos del swing, etc). El swing va estar prohibit l’any 1946, moment en què es va constituir com un espai comunitari i lúdic de cultura alternativa.

Voleu saber tot el que va passar dissabte al vespre? Doncs no us perdeu aquest vídeo on comprovareu que la festa va estar plena de bon ambient, bona música i bones memòries. Ja estem desitjant repetir l’experiència, però, ep! De moment, molt atentes a les properes activacions de Creuem el Paral·lel