L’associació Carabutsí rep el Premi Ciutat de Barcelona!

Estem molt contentes per les companyes de l’associació Carabutsí, que han estat reconegudes en la categoria de Cultura Popular i Tradicional dels Premis Ciutat de Barcelona 2019.

El jurat n’ha destacat la feina per ‘preservar, valorar i dinamitzar la memòria gitana en perspectiva de gènere i acció intercultural’. El 2019, han consolidat un procés d’interpretació i divulgació del patrimoni i la identitat gitana a la ciutat de Barcelona que treballa per l’arrelament, la localització i la creació d’interrelacions en un context de xarxes veïnals.

Un dels ítems que trobareu a l’arxiu de l’Arnau

Des de l’Arnau Itinerant, hem treballat colze a colze amb Carabutsí. En el context del projecte Creuem el Paral·lel, hem organitzat un seguit de trobades intergeneracionals en les quals s’han intercanviat impressions i records sobre els espais de trobada dels gitanos i les gitanes al barri, tant els existents com aquells que han desaparegut.

Els resultats d’aquestes sessions estan a l’arxiu de memòries de l’Arnau, on trobareu el Mapeig de les Gitanes del Portal i diverses fotografies i materials recollits durant les trobades. Des de l’Arnau Itinerant esperem seguir col·laborant i aprenent amb aquesta associació que posa en valor la memòria i la identitat de la comunitat gitana al Raval i a la ciutat de Barcelona.