Qui era Valerie Powles?

Saps qui era la Valerie Powles? Aquesta pregunta ha estat el punt de partida del taller audiovisual que han fet nens i nenes de 8-10 anys del barri del Poblesec, dins del projecte El meu barri és un món, de la Maleta del Cinema. Els infants han començat fent de periodistes pel barri amb la càmera a la mà, preguntant a les veïnes i veïns si coneixien a aquesta activista d’origen britànic que vivia al carrer Nou de la Rambla.

Al llarg de les sessions del taller, els infants han anat descobrint les empremtes de la Valerie pel barri, així com les diverses reivindicacions de salvaguarda del patrimoni que ella va liderar, entre les quals trobem el Refugi 307, el Molino o el Teatre Arnau. Amb la informació que aniran recopilant i enregistrant al llarg de les diverses sessions, acabaran realitzant un petit documental sobre una dona lluitadora massa poc recordada.

Després de la sessió del 12 de novembre en què els infants han fet de periodistes pels carrers del barri, es duran a terme les següents sessions:

19 Novembre: Seguint les empremtes de la Valerie pel Poblesec. Recorregut per descobrir els espais relacionats amb la memòria de la Valerie

26 Novembre: Trobada amb Els amics de la Valerie per recordar-la i reivindicar la seva memòria, a la Bodega Saltó

Desembre: muntatge del documental