Arriba l’Espai 0! Reflexió i debat sobre equipaments culturals

Després de molts mesos de feina, de plantejar i replantejar aquest projecte de l’Arnau Itinerant 2019, per fi arriba l’Espai 0! Es tracta d’unes jornades que aplegaran a professionals, col·lectius i creadores per reflexionar i debatre sobre els equipaments culturals que dialoguen amb el teixit social dels territoris.

La trobada tindrà lloc els dies 20 i 21 de desembre a dos espais culturals de la ciutat: l’Institut del Teatre i la Lleialtat Santseca, on també se celebrarà l’estrena de l’espectacle Com menja un caníbal.

Espai 0 vol ser un espai on es facilitarà l’intercanvi i el creixement dels projectes participants. Reunirà creadores, pensadores i professionals de les arts escèniques, el treball amb la comunitat i els estudis teatrals, per tal de compartir i intercanviar opinions sobre temàtiques com la gestió comunitària i les polítiques culturals, els models de governança en els equipaments culturals derivats de mobilitzacions socials, el teatre amb la comunitat i els projectes escènics itinerants, entre altres temes.

Aquest projecte es realitzarà en format de ponències i debats, però sortint de l’estil rígid i apostant per un model hibridat amb arts performatives. Entre les persones participants a les diferents taules, hi haurà professionals de diversos punts de la geografia catalana i també d’altres països. Amb les trobades, també es vol “replantejar, confirmar i enriquir el projecte Arnau Itinerant, i crear unes vies d’intercanvi i col·laboració entre l’Arnau i altres projectes similars d’Europa i el Mediterrani”, tal com expliquen les impulsores del projecte.

Entre les participants a les jornades, hi haurà representants del Teatre Arnau Itinerant, l’Antic Teatre, la Sala Beckett, l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell (Ripollet) i de les cooperatives la Hidra i Raons, així com persones que formen part del Teatre Nacional d’Escòcia i el Teatre Embrós d’Atenes, entre altres projectes internacionals.

La proposta va dirigida a treballadors i treballadores del sector teatral, però també a aquelles persones que formen part de projectes comunitaris i d’inclusió social i, al mateix temps, a totes les ciutadanes i ciutadans que hi vulguin participar.

Informeu-vos aquí dels horaris i inscriviu-vos per participar!!!