La setena edició de la Barcelona Slow Food Guide es presenta al Gastronomic Fòrum

La guia referent de la gastronomia sostenible a la ciutat incorpora 11 nous establiments i reconeix 30 restaurants amb el distintiu Cargol Slow Food.

La setena edició de la Barcelona Slow Food Guide es presenta al Gastronòmic Fòrum
10/11/2025 - 13:53 h - Comerç i mercats

L’auditori del Gastronomic Fòrum de Barcelona va presentar, el 5 de novembre del 2025, la Barcelona Slow Food Guide 2026, impulsada per Slow Food Barcelona. L’acte, conduït per la periodista Carme Gasull, va reunir cuiners, productores i projectes de tot el territori, i va servir també per lliurar els IV Premis a la Responsabilitat Gastronòmica Slow Food Barcelona.

La publicació presentada reuneix una selecció de 100 restaurants, bars, xiringuitos i gelateries compromesos amb la proximitat, la biodiversitat i la sostenibilitat gastronòmica, i ja està disponible a les llibreries de tot Catalunya i al web slowfoodguide.barcelona. El seu objectiu és ser una eina imprescindible per a qui busca menjar bé, de manera conscient i amb impacte positiu sobre el planeta.

Aquest 2025, el moviment celebra 20 anys de Slow Food Barcelona i 10 anys del Mercat de la Terra, un espai on la pagesia i la ciutadania comparteixen valors i projectes per transformar el sistema alimentari des de la comunitat i la coherència.

Una guia que amplia horitzons

La nova edició incorpora 11 establiments que reforcen la diversitat i vitalitat gastronòmica de la ciutat: Bar Donzell, Bar Super, Colmado Puntal, Deliri, Direkte, Forno Bomba, Franca, La Gormanda, Mecànic, Pompa i Suru.


La guia aposta per una gastronomia amb sentit, connectada amb el territori i respectuosa amb els ritmes naturals, tot consolidant una xarxa d’establiments que posen en valor la feina de les persones productores.

Els 30 Cargols Slow Food 2025

El Cargol Slow Food és el distintiu que reconeix els locals que situen al centre la traçabilitat, la biodiversitat i la responsabilitat gastronòmica. En aquesta edició, 30 establiments han rebut el reconeixement, entre ells Agreste de Fabio & Roser, Allium, Can Culleres, El Ciri, Lluerna, Rasoterra, Sartoria Panatieri o Xavier Pellicer, entre d’altres. Tots ells representen la coherència i el compromís amb una cuina que respecta el producte i el territori.

“Les afinitats electives” 2025: Happy Food

La menció especial “Les afinitats electives” 2025 ha estat per al projecte Happy Food, una furgoteca sostenible que des dels seus inicis forma part del moviment Slow Food. Amb ingredients de temporada i col·laboració directa amb productors locals, Happy Food reivindica que el plaer gastronòmic pot anar acompanyat del respecte pel medi ambient i la coherència alimentària.

IV Premis a la Responsabilitat Gastronòmica Slow Food Barcelona

Els Premis a la Responsabilitat Gastronòmica reconeixen projectes i trajectòries que impulsen una alimentació sostenible i de proximitat. Els guardonats del 2025 han estat:

  • Premi Cuina ResponsablePep Salsetes, per una vida dedicada a la defensa del producte local i la biodiversitat.
  • Premi Producció ResponsableCan Fisas (Molins de Rei), per una producció arrelada al territori i guiada per la coherència.
  • Premi Iniciativa ResponsableEscola de Pastors i Pastores de Catalunya, per formar noves generacions que uneixen coneixement ancestral i innovació social.
  • Premi Divulgació Gastronòmica ResponsableToni Massanés (Fundació Alícia), per divulgar una cultura gastronòmica que uneix salut, sostenibilitat i plaer.