Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Alimentació Sostenible

Inici
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
  1. Inici
Imatge
Imatge

Aula Mercat Barcelona, l’espai de l’alimentació sostenible al Saló

L’espai de l’Alimentació Sostenible al Saló Gastronomic Forum

Del 3 al 5 de novembre a Fira de Barcelona

L’Aula Alimentació Sostenible BCN, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i amb col·laboració de Mercabarna, és un punt de trobada per a professionals, productors/es, proveïdors/es, institucions i representants del sector alimentari que treballen per a una gastronomia basada en valors de sostenibilitat, proximitat, temporalitat, justícia social i producció ecològica.

Acollim projectes, solucions i experiències reals que demostren l’impuls per  promoure un model alimentari més just i sostenible. Més enllà d’una àrea expositiva, l’Aula Alimentació Sostenible BCN és un espai viu, un laboratori d’idees, gastronomia i diàlegs per inspirar el present i el futur de la restauració sostenible.

En aquesta edició, que s’emmarca en la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, destaquem la cuina tradicional catalana, un exemple de l’excel·lència alimentària i gastronòmica del territori.

Programa d'activitats

Benvinguda al nostre espai: Aula Alimentació Sostenible BCN

10:30 - 10:55

Participants: Eva Ballarín, Pep Palau i Sergio Gil

Go zero waste: Redefinir la restauració sense residus

11:00 – 11:30

Ponència

Circularitat a la gastronomia: nous models per eliminar els plàstics d'un sol ús.

Participant: Martí Morató

Barcelona – Geòrgia: Diàlegs per una gastronomia sostenible

11:30 – 11:55

Conversa

Dos territoris, una mateixa missió: transformar la restauració des de la formació, la innovació i el compromís amb el planeta.

Participants: Buba Jafarli, José Garteizgoxeascoa, Konstantine Gabrichidze i Daduna Ghlonti

Patrimoni viu: El valor del llegat culinari

12:00 – 12:25

Conversa

Com la recuperació de la Mongeta de Beseit i la preservació de la Mongeta del Ganxet ens connecten amb el territori.

Participants: Javier Moragrega, Cristina Mallor, Ignacio Alcalá i Ramón Casamada

País convidat: Paleta de sabors georgians

12:30 – 13:25

Showcooking

Pkhali: l'expressió viva de l'herència georgiana.

Participants: Daduna Ghlonti i Keti Kvichidze

Mar i muntanya de fesols de Beseit

13:30 – 14:25

Showcooking

Herència i producte local combinats en un clàssic de cullera.

Participants: Ignacio Alcalá i Saül Gil de Fonda Alcalá

Solució innovadora per a l'hostaleria professional

14:30 – 15:25

Showcooking

Tecnologia i pràctiques sostenibles per millorar-ne l'eficiència.

Participants: Juan Espinosa i Dani Fernández

Oportunitat laboral per a tots

17:00 – 17:45

Conversa

La cuina com a eina d’inserció laboral i cohesió comunitària.

Participants: Martín Habiague, Camilla Bonati i Anna Prado García

Ramats de foc: Quan el paisatge alimenta

10:30 – 11:00

Conversa

El paper de la ramaderia extensiva a la cuina de proximitat i la gestió del paisatge mediterrani.

Participants: David Coll, Josep  Chavarria i Emma Soy Massoni

La pesca com a patrimoni de la ciutat

11:05 – 11:55

Ponència

Un viatge al patrimoni pesquer que manté viva la identitat gastronòmica de la ciutat.

Participant: Cristina Caparrós

L'hort urbà com a eina sostenible

12:00 – 12:25

Conversa

Un espai viu regeneratiu on comença la gastronomia.

Participants: Adela Martinez i Jordi Esteve del Restaurant Nectari

Fred intel·ligent i cuina conscient

12:30 – 13:30

Showcooking

La gestió del fred com a motor de sostenibilitat i qualitat en la restauració.

Participant: Fernando Díaz

Cuines intel·ligents, sostenibilitat en vertical

14:00 – 15:00

Showcooking

Tecnologia, connectivitat i intel·ligència artificial al servei d'una hoteleria més eficient i responsable.

Participants: Juan Espinosa i Dani Fernández

Cicle mercats de forquilla. Barcelona, cuina autèntica, rebost local

15:30 – 16:30

Showcooking

Gust Mediterrani d’autor: la interpretació del paisatge català amb ànima italiana. Activitat emmarcada en la programació de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Participants: Fabio Gambirasi i Roser Asensio del Restaurant Agreste i David Ventosa de Puignau

Cuina vegetal de nova generació

17:00 – 17:45

Showcooking

Creacions 100% vegetals amb aquafaba i llenties sense gluten.

Participants: Jordi Esteve del Restaurant Nectari i Casa Amella, activitat coorganitzada per l’Ajuntament de Barcelona i PRODECA.

Innovar per cuidar: Tecnologia al servei del planeta

10:30 – 11:00

Conversa

Com la digitalització impulsa una restauració més eficient, sostenible i accessible per a tots els models de negoci.

Participants: Jorge Juarez, Erica Tono, Juan Umbert i Ivan Rodríguez

Els reptes de preservar la identitat a l'era global

11:05 – 11:55

Conversa

Barcelona, Còrdova i Saragossa reflexionen sobre com mantenir viva l'essència de les cuines davant l'homogeneïtzació gastronòmica.

Participants: Eva Millan, Jesús Contreras i José Antonio Campos

Catalunya regenera: Agricultura regenerativa i gastronomia sostenible

12:00 – 12:25

Conversa

Ferrer for Food i Vilaeco mostren com l'agricultura regenerativa pot transformar la cadena alimentària des de l'origen.

Participants: Nacho Peres i Xavier Estrada

Talent, flexibilitat i tecnologia: La nova recepta de l'eficiència

12:30 – 13:30

Showcooking

Sistemes intel·ligents, forns ràpids i gestió sostenible al servei del talent culinari.

Participants: Dani Fernández i Joan Llopart

Gastropologia: El restaurant com a finalitat social

16:00 – 17:00

Ponència

Els restaurants com a espais de salut, identitat i comunitat.

Participant: Sergio Gil

Productor/es

Col·laboren:

Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís legal