Mercats de forquilla
Un cicle de sis showcookings a les cuines dels mercats de Barcelona donarà protagonisme a la gastronomia vinculada a la proximitat, la temporada i la sostenibilitat. Aquesta iniciativa, emmarcada en Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, vol demostrar com els ingredients locals i de qualitat poden esdevenir plats quotidians i alhora sorprenents.
A cada sessió, un xef reconegut amb els Premis Barcelona Restauració compartirà receptes que combinen tradició catalana i creativitat, sempre amb un compromís amb l’alimentació saludable i responsable. Des dels clàssics de la nostra cuina fins a noves versions amb tècniques actuals, totes les propostes posaran en valor els productes de KM0, ecològics i de comerç just.
Les sessions seran conduïdes per una periodista o divulgadora gastronòmica, que dinamitzarà l’activitat i obrirà espais de reflexió sobre aspectes clau: la importància del producte fresc i de temporada, el respecte per qui el produeix i el paper de la gastronomia com a eina de transformació social i ambiental.
Eixos del projecte:
- Reforçar i prestigiar els restaurants distingits amb els Premia Barcelona Restauració.
- Donar visibilitat a iniciatives que impulsen una alimentació sostenible i justa, enfortint el teixit gastronòmic i social de la ciutat.
- Posar en relleu la matèria primera de qualitat: productes de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just.
- Equilibrar la preservació de la cuina tradicional catalana amb la innovació i l’intercanvi amb altres cultures, sense perdre l’essència mediterrània.
Notícies
Noticies Mercats forquilla
-
24/11/2025 - 08:25 h Comerç i mercats El Mercat del Bon Pastor tancarà el cicle d’espectacles de cuina en directe Mercats de Forquilla amb l’aposta pel comerç localEl xef Beltrán Sastre, responsable del restaurant Echegaray del Poblenou, que aposta pel producte de temporada i de proximitat, explicarà com cuinar uns raviolis de pollastre rostit amb salsa de rossinyols i reducció de moscatell.
-
10/11/2025 - 14:50 h Comerç i mercats ‘Gust Mediterrani d’Autor’ reconeix el calamar de potera i la pesca sostenible al Gastronomic ForumMercats de forquilla és un cicle d’activitats que s’ha impulsat en el marc de la Regió Mundial de la Gastronomia d’aquest 2025.
-
27/10/2025 - 15:33 h Comerç i mercats Els ‘Mercats de Forquilla’ presenten ‘Paisatge català amb ànima italiana’ al Gastronomic ForumEl pròxim 4 de novembre, el xef milanès Fabio Gambirasi del restaurant Agreste protagonitzarà una demostració de cuina en directe especial en el marc del Gastronomic Forum Barcelona al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona.
-
14/10/2025 - 13:57 h Agenda 2030 Cuina en directe amb Carles Gaig al Mercat de MercatsMercats de Forquilla és un cicle de sis ‘show cookings’ que fa una gira per les cuines dels mercats de Barcelona, emmarcat en les activitats de celebració de Catalunya com a regió mundial de la gastronomia 2025.
-
16/09/2025 - 11:20 h Comerç i mercats Els “Mercats de Forquilla” arriben al Terra i Gust amb la cuina compromesa de Casa AmàliaEl pròxim 27 de setembre, de 17.30 a 18.30 h, el restaurant Casa Amàlia ens convida a descobrir la seva proposta gastronòmica amb essència de mercat i compromís amb el territori.
-
12/06/2025 - 15:32 h Comerç i mercats Showcooking mariner amb Juanba Agreda al Mercat de Provençals
El director gastronòmic de Terraza Martínez va conduir la primera sessió del cicle “Mercats de forquilla”, posant en valor la proximitat i el respecte pel producte.