Recursos pedagògics
Maleta literària "Tothom a taula!"
Amb més d’un centenar de llibres.
La maleta “Tothom a taula!” agrupa una selecció de llibres de ficció i no-ficció que tenen com a nexe el protagonisme de diferents àmbits de l’alimentació sostenible. La formen un centenar de llibres senyalitzats per poder ordenar el discurs seguint-lo en forma de 7 epígrafs temàtics que responen a la següent frase: “Qui menja què, com, on, quan, quant i per què... però, EP!”
Maleta de l'Alimentació Sostenible
Recurs itinerant per potenciar la mirada crítica i conscient de l’alumnat.
Recurs pedagògic per a desenvolupar competències orientades a millorar l’alimentació i la consciència sobre el consum alimentari des de la mirada de la sobirania alimentària així com per promoure una alimentació sana, justa i sostenible. La maleta inclou llibres, jocs i materials gràfics i d’experimentació per a totes les etapes educatives des de l’escola bressol a l’educació secundària.
Està disponible en préstec al Servei de documentació d'Educació AmbientalObre en una finestra nova situat a La Fàbrica del Sol.
Sèrie audiovisual “Menú infantil”
Sèrie audiovisual que acompanya la Laura, una jove de 12 anys que assumeix el repte de buscar tots els ingredients del seu menú preferit sense sortir de Barcelona. Aquesta petita aventura la porta a visitar horts urbans, mercats municipals i botigues, interactuant amb els venedors i, el més important, fent les preguntes pròpies de la seva edat. Preguntes a vegades ingènues i altres desacomplexades, però sempre pertinents, intel·ligents i incisives; dubtes que molts adults ja fa temps que van deixar de fer-se.
La sèrie està produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i l'Ajuntament de Barcelona.
Sèrie audiovisual “Créixer i péixer”
Quiz televisiu sobre reptes alimentaris.
Els set capítols de la sèrie posen en valor l'aprenentatge que els més joves poden transmetre a les generacions més grans per contribuir a transformar el model alimentari actual. Per aconseguir-ho, es tracten reptes alimentaris en un format de quiz televisiu com el malbaratament, l'omnipresència del sucre, les intoleràncies, l'estacionalitat i les confusions en l'etiquetatge.
La sèrie està produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i l'Ajuntament de Barcelona.