Cherry gazpacho with ricotta cream and Modena vinegar fake caviar

Ingredients:

  • 750 g de tomàquet madur
  • 600 g de cirera picota
  • 30 g de ceba
  • 20 g de pebrot verd
  • 15 ml oli d’oliva
  • 7 g de sal
  • 1 gra d’all
  • 100 ml d’aigua

Per la crema del formatge ricotta:

  • 400g de formatge ricotta
  • 50 ml de nata
  • Per el fals caviar de vinagre de Mòdena:
  • 300 ml d'oli d'oliva o de girasol
  • 100 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 100 ml d'aigua
  • 2 g d'agar-agar en pols

Elaboració:

  • 1

    Escaldeu els grans d'alld’all i la ceba tallada a trossos uns quants segons en l’aigua bullent. Tritureu-ho juntament amb el pebrot, els tomàquets, les cireres sense pinyol, l’oli, l’aigua i la sal.

  • 2

    Coleu-ho i deixeu-ho refredar.

  • 3

    Per a la crema de formatge ricotta: Barregeu el formatge ricotta i la nata i deixeu-ho refredar.

  • 4

    Per al fals caviar de vinagre de Mòdena: Refredeu l’oli a l’abatedor de temperatura.

  • 5

    Escalfeu el vinagre de Mòdena i dissoleu-hi l’agar-agar. Amb una xeringa, agafeu aquesta barreja i poseu-la sobre l’oli fred, gota a gota.

  • 6

    Quan tingueu totes les perles que vulgueu, agafeu-les amb una cullera amb forats i eixugueu-les una mica amb paper.