L'exposició 'Māter' arriba a l'Arxiu General de la Diputació de Barcelona

13/05/2024 - 20:28 h

Hi participa l'artista resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació Charlotte Nordgren Sewell.

Després d’estrenar-se als Arxius Nacionals de Malta, l’exposició col·lectiva Māter (mare en llatí) aterra aquest mes de maig als Jardins de la Maternitat, seu de l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona. Entre les artistes participants hi ha Charlotte Nordgren Sewell, resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, que hi presenta l’obra titulada Lick Me To Life.

Segons s’explica al programa de mà, Māter té a veure amb una manera diferent de connectar amb el nostre entorn, tenint en compte que tot allò que donem per fet és polític, una construcció, i que ha evolucionat des d’un altre context molt diferent al d’ara. Mitjançant la multiplicitat de sentits que engloba la paraula “māter”, l’exposició pretén ampliar l’horitzó de comprensió de com la maternitat, la cura dels fills i la procreació es pot entendre en termes binaris, no-binaris, humans i no humans.

Sis artistes convidades han creat obres noves i específiques per al projecte, interactuant amb els llocs i els seus usos variats al llarg del temps. A més de la ja esmentada Charlotte Nordgren Sewell hi mostren els seus treballs  Kristina Borg (Malta), Agustín Ortiz Herrera (Espanya), Irene Pérez Gil (Espanya), Vanesa Varela (Espanya) i Raphael Vella (Malta).

La mostra ha estat possible per una col·laboració entre Espanya i Malta a través de la comissària barcelonina Alexia Medici, i als Jardins de la Maternitat hi serà fins al 31 de maig. Fins aleshores, es duran a terme diferents activitats paral·leles a l’exposició; Nordgren en farà una de familiar a l’entorn de la seva obra divendres 24 de maig a les 18 h.

Més informació aquí.

A la imatge, detall de la proposta de Charlotte Nordgren Sewell. Fotografia: Elisa von Brockdorff.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!