Base ò obre una convocatòria de Mater Art, el programa de residències per a mares artistes

15/03/2023 - 12:02 h

Tindrà una durada de vuit setmanes, i les sol·licituds es poden presentar fins al 15 d'abril.

La cooperativa Base ò, amb el suport i la col·laboració de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), impulsen la segona edició del programa de residències Mater Art. Es tracta d’una residència compartida, ideada i gestionada per residents a la Fabra (en aquest cas Base ò) i que es desenvoluparà en els espais de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació del 2 d’octubre al 26 de novembre de 2023.

El programa forma part del projecte multidimensional Mater Art Community, que inclou una part de recerca i una altra d’investigació a través de la pràctica, on s’insereix el programa de residències Mater Art.

La convocatòria, oberta fins al 15 d’abril, s’adreça a artistes, comissàries i investigadores de l’art que maternen. S’hi poden presentar persones de qualsevol gènere, o un tàndem de parella. Amb fills d’entre 0 i 5 anys. Que es desenvolupin en qualsevol llenguatge artístic contemporani (sempre en procés de treball de taula): arts visuals i plàstiques, arts escèniques i arts en viu, música i art sonor, cinema i audiovisuals, transmèdia, literatura…

Serà un espai compartit, un lloc pràctic i dinàmic, dissenyat per a la convivència entre la conciliació familiar i el desenvolupament professional. L’objectiu del disseny de l’espai és donar suport en la logística familiar. Inclourà un servei de cura infantil amb una especialista titulada (0-5 anys). A Mater Art, els i les professionals seleccionades treballaran individualment en els seus projectes i podran tenir amb elles les seves criatures, en un espai segur de cures. La integració de l’espai de cures infantils a la zona de treball està dissenyat per Roberta Genova, del projecte Prohibit No Tocar, especialitzada en pedagogia, art i disseny d’espais museístics per a la infància.

Sobre Base ò

És una jove cooperativa cultural sense ànim de lucre. Especialitzada en el disseny de projectes de mediació, educació i difusió de l’art contemporani amb valors ecosocials.

El projecte Mater Art Community neix de les investigacions del col·lectiu Duae (Luna Coppola i Silvia Campidelli), mares, artistes visuals, mediadores, investigadores de l’art i sòcies de la cooperativa. L’any 2021 se’n va fer un projecte pilot, en aquella ocasió amb un format híbrid —virtual i presencial— i d’una durada de cinc setmanes.

Trobareu més informació i les bases de la convocatòria, aquí.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!