La companyia PQP estrena 'Stand 68: Guinea Equatorial'

15/03/2023 - 13:22 h

El muntatge, que revisita el passat colonial espanyol, s'ha preparat a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Dissabte 25 de març al teatre El Círcol de Badalona es podrà veure per primera vegada el muntatge complet de l’obra Stand 68: Guinea Equatorial, una proposta de teatre documental de la companyia PQP que els seus membres, Jaume Forés Juliana i Laura Riera, han estat preparant com a residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. La funció començarà a les 19.30 h i les entrades, al preu de 10 €, es poden comprar anticipadament.

L’obra, de la que en van ensenyar una part el passat 9 de novembre a la mostra “Feedback“, posa damunt l’escenari el fet que, fins ben entrada la segona meitat del segle XX, Espanya va conservar les seves possessions africanes, Un fet, diuen des de la companyia PQP, que no s’explica prou. “Per què s’ignora de forma sistemàtica aquesta realitat? Quin paper va jugar Catalunya i, especialment, Barcelona, en el colonialisme espanyol contemporani? Va existir un colonialisme català?”, es pregunten els creadors d’aquest projecte, que manifesten que un dels objectius de la proposta és “ajudar-nos a entendre d’on venim per poder decidir millor cap a on volem anar”.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!