La Fabra s'incorpora als equips de mediació d'EN RESiDÈNCiA

05/10/2022 - 17:43 h

El programa, que té la finalitat de promoure la creació artística contemporània en contextos educatius, comença la 14a edició.

Una taula rodona titulada Jo també he estat aquí II. Transformacions EN RESiDÈNCiA i que ha tingut lloc a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació la tarda del 4 d’octubre, ha marcat l’inici de la 14a edició del programa EN RESiDÈNCiA, que forma part del conjunt de programes públics de Cultura i Educació i que està liderat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona. El programa promou la recerca, la investigació i l’experimentació de forma conjunta entre artistes, alumnat, docents i equips de mediació.

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació s’incorpora aquest curs als equips de mediació, que tenen cura del comissariat i la coordinació de cadascun dels processos de creació. També s’hi incorpora per primera vegada el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa. D’altra banda, el músic i compositor Luis Tabuenca (a la imatge), resident a la fàbrica, serà un dels artistes participants, i farà el projecte amb l’alumnat de l’Institut Escola Antaviana. Precisament fa uns dies, i inaugurant la mostra “Feedback“, Tabuenca va presentar el seu darrer muntatge a la Fabra i Coats, Dreamtime, una òpera-performance per a dues sopranos, percussió, dansa, música electrònica i vídeo.

El programa arriba a 26 instituts

Fins a 35 artistes, 16 equips de mediació, 44 docents i 460 alumnes d’ESO formaran part aquest curs d’EN RESiDÈNCiA. El programa arribarà a 26 instituts de 7 districtes, i s’hi sumen per primera vegada l’Institut Joncar (Poblenou, Sant Martí), l’Institut Consell de Cent (Poble-sec, Sants-Montjuïc) i l’Institut Sagrera Sant Andreu (Sant Andreu). Amb les 13 edicions que EN RESiDÈNCiA porta fins ara, s’han portat a terme 198 residències, amb la participació de 240 artistes, 18 equips de mediació, 3.500 alumnes i 148 docents de 55 instituts públics d’educació secundària de la ciutat.

Més informació, en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!