Luis Tabuenca i l'Institut Escola Antaviana fan la presentació pública del seu projecte del programa 'EN RESiDÈNCiA'

26/05/2023 - 17:40 h

Porta per títol 'Cigarras' i és una proposta artística de creació col·lectiva i interdisciplinar basada en la narració dels somnis.

La tarda del primer dia de juny, la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà dues presentacions públiques del programa “EN RESiDÈNCiA“: Martina Rogers i l’Institut Sagrera Sant Andreu presentaran Vigília/Sabàtica, mentre que Luis Tabuenca i l’Institut Escola Antaviana portaran davant del públic Cigarras. Començarà a les 18 h, i l’entrada és lliure.

Tabuenca és l’artista resident escollit en la convocatòria d’”EN RESiDÈNCiA” de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. El programa ha arribat aquest curs a la 14a edició, i la Fabra s’ha incorporat enguany al col·lectiu dels equips de mediació. Tabuenca ha treballat amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Escola Antaviana un projecte artístic de creació col·lectiva i interdisciplinar, basat en la narració dels seus somnis. El títol, Cigarras, fa referència a l’insecte i la seva peculiar forma de vida: estan dormint entre 13 i 17 anys, fins que arriben a l’edat madura i surten a l’exterior. S’ha usat el símil amb aquesta família d’insectes per l’edat i el moment vital dels participants en el programa, mentre que els seus somnis són el material temàtic que unifica el projecte. El treball ha estat comissariat i coordinat per la Fabra i L’Afluent.

Pel que fa a Vigília/Sabàtica, el projecte es presenta amb aquestes paraules: “Pot ser la nostra creació un espai per parar? Pot ser l’art un mitjà per sabatitzar? No tenim temps, no arribem a tot, no podem parar: treballar, treballar i treballar. El cos està cansat i amb tensió, el cap en pensament constant. No podem més. L’expressió d’un malestar. La reivindicació d’un descans. El gest fet color, forma i moviment. L’emoció feta explosió en 10 dibuixos. Mirar-nos endins. Una performance de llum, animació, ceràmica, música, pintura i cossos en moviment són alguns dels elements que conformen l’obra Vigília/Sabàtica“. Aquesta proposta ha tingut la mediació de L’Afluent.

Per a més informació del programa “EN RESiDÈNCiA”, cliqueu l’enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!