'Music for Rubber Tape', una composició sonora abstracta de Julio César Palacio per a la Nit dels Museus

04/05/2023 - 12:39 h

El resident també inaugura el 9 de maig l'exposició 'Paisatge sonor: El Born' al Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

Mes de maig intens per a Julio César Palacio, artista sonor i músic experimental resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. El 13 de maig portarà una composició sonora al Museu de la Música en el marc de la Nit dels Museus, i uns dies abans, el 9 de maig, inaugurarà, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, l’exposició individual “Paisatge sonor: El Born“.

L’exposició, oberta fins al 10 de juny, està enfocada, com el seu títol indica, en el barri del Born. L’artista n’ha examinat la memòria sonora a través de la “visualització” de les gravacions de camp, i ha cercat noves formes de presentació dels sons en format expositiu. El resultat és una peça creada amb la interacció directa amb el barri, recollint-ne els sons específics. L’objectiu, explica Palacio, és “promoure un nou acostament i valoració del paisatge sonor, connectant-nos amb el lloc a través del so i els sentiments, i creant consciència i coneixement sobre el lloc”.

Pel que fa a la participació a la Nit dels Museus, l’artista hi mostrarà una composició que ha estat assajant aquest passat cap de setmana a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. És una composició sonora abstracta per a intèrpret (en aquest cas, Almudena Vega) i conductor d’un alt contingut estètic, sonor i visual, feta amb el so que generen diverses cintes adhesives en ser manipulades. Té per títol Music for Rubber Tape, i dura 15 minuts. Es podrà seguir a les 20.30, 21.30 i 22.30 h, i l’accés és lliure però cal inscripció prèvia per assistir-hi.

Julio César Palacio va néixer a Veneçuela i en l’actualitat resideix a Barcelona, on treballa amb el so, el vídeo i les instal·lacions. La seva recerca en el camp del so se centra en l’estudi dels fenòmens acústics, l’ampliació del rang de percepció en la capacitat auditiva humana, la sonorització, el soundwalking, els infrasons i l’anàlisi de paisatges sonors, la bioacústica i la recopilació de dades sonores relacionades amb la conservació ambiental.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!