Panos Fourtoulakis, comissari resident de la segona convocatòria de Matadero + Loop + Fabra i Coats + Santa Mònica

27/03/2023 - 11:41 h

La seva pràctica se centra en les cultures mediàtiques i la capacitat per crear subjectivitats.

El comissari resident a Atenes Panos Fourtoulakis és l’escollit entre el prop de mig centenar de candidatures presentades a la segona convocatòria del Centro de residencias artísticas de Matadero Madrid i Loop Barcelona, amb acord amb el Santa Mònica i la Fabra i Coats:  Fàbrica de Creació. Fourtoulakis desenvoluparà el seu projecte en una residència artística dividida en dues parts: el mes de maig a Barcelona (a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació) i el juny a Matadero Madrid.

Panos Fourtoulakis és el comissari de Courtyard, un espai d’exhibició en línia de la galeria Rodeo (Londres i Piraeus). També codirigeix un programa d’exposicions per a Haus N Off-Site a Atenes. Els seus projectes consideren les possibilitats afectives i contingents dels mitjans basats en el temps. Ha comissariat projectes que es van presentar a Barbican Centre, Goldsmiths CCA, Cubitt Artists i Queen Adelaide, a Londres. Va fer estudis en història de l’art, mitjans i estudis culturals. El 2020 va rebre el seu mestratge en comissariat del Royal College of Art. Ha estat guardonat amb la Beca d’Artista de la Fundació Stavros Niarchos per ARTWORKS (2021).

Com a resultat de la residència a cavall entre Barcelona i Madrid, Fourtoulakis programarà dues sessions durant el primer trimestre de 2024, en el marc del programa “Dimarts de vídeo” del Santa Mònica. La iniciativa de Matadero Madrid i Loop Barcelona té com a objectius proporcionar un espai de feina, recursos econòmics, acompanyament institucional i visibilitat internacional a un comissari o comissària d’origen nacional o internacional, i facilitar-li el coneixement del teixit artístic de les dues ciutats.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!