Tres artistes residents del SAC-FiC participen en la nova exposició de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani

21/03/2024 - 16:12 h

Són Ana Ayuso Nogueiras, Biel Llinàs i Joana Capella Buendia.

Si plou així, que no escampi! és el títol de l’exposició que divendres, 22 de març, a les 19 h, s’inaugurarà a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani. La mostra, que es podrà visitar fins al 19 de maig, reuneix els 10 treballs finalistes de la convocatòria Miquel Casablancas 2023, juntament amb els 3 projectes desenvolupats al llarg del 2022 a través de les residències de Sant Andreu Contemporani (SAC) i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Signen aquests tres projectes els artistes Ana Ayuso Nogueiras, Biel Llinàs i Joana Capella Buendia.

Els formats i els processos de recerca que es mostren a l’exposició tenen un ecosistema divers (performance, instal·lació, escultura, vídeo, dibuix), però tots tenen en comú la seva voluntat d’escampar-se per l’espai de les sales, com si d’aquesta manera reclamessin el lloc que ocupen al territori de la producció artística. S’interessen, de fet, per la problemàtica del treball en temps de modernitats líquides, però també per com els cossos s’espavilen en aquest nedar entre les aigües.

D’aquesta manera, Llinàs mostrarà Work(in’) work(out), obra que aborda els límits entre pràctica artística i feina alimentària des de l’ocupació de l’artista com a controlador de sala i informador a La Pedrera.

Joana Capella reivindica amb TWORK les memòries musculars de cossos feminitzats humans i no humans —cossos, sòls, màquines i cultius— que treballen immersos en el paradigma productivista agrilogístic. Ho fa a través d’una sèrie d’accions desenvolupades durant el seu període de residència SAC-FiC del 2022, que ha recollit en diversos formats, així com a través d’una altra activació que es programarà en paral·lel a l’exposició. La investigació ens interpel·la al voltant de les pràctiques corporals improductives i d’altres que responen a les lògiques contemporànies del rendiment.

Per la seva part, Ana Ayuso reconstrueix a la sala el seu espai de treball durant el seu període com a resident (Artistas trabajando, 2022-2024), dedicant-se a investigar sobre les dificultats per inscriure la pràctica artística en el sistema de producció i la impossibilitat de moltes artistes de dedicar-se plenament al treball creatiu. La instal·lació s’activarà amb la presència de la mateixa artista cada divendres durant l’horari laboral de les feines alimentàries que fa actualment.

Els 10 artistes finalistes de la convocatòria Miquel Casablancas 2023 que participen a l’exposició són Alexander Arilla Velázquez —que també va ser resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació l’any 2021—, Blanca Gracia, Irati Inoriza, Julia Martos, Mónica Mays, Sofía Montenegro, Elisa Pardo Puch, Mercedes Pimiento, txe roimeser i Marta van Tartwijk.

Trobareu més informació de l’exposició en aquest enllaç.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!