Un espectacle cuinat a la Fabra i Coats, Premi Ciutat de Barcelona de Música

31/01/2023 - 13:16 h

És '4132314', de Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán, estrenat l'estiu passat en el Grec Festival de Barcelona.

Els duets Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán són els guanyadors del Premi Ciutat de Barcelona 2022 en la categoria de Música, per l’espectacle conjunt titulat 4132314, projecte que varen assajar a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació durant la primavera i l’estiu passats, i que varen estrenar el 8 de juliol a la sala Paral·lel 62, en el marc del Grec Festival de Barcelona. La temàtica de l’espectacle, a més, està totalment lligada a la Fabra i Coats: estableix un vincle amb la memòria popular de les treballadores de l’antiga fàbrica de fils i teixits mitjançant els cants i l’imaginari sonor de la fàbrica, i per a documentar-se els artistes varen parlar amb algunes de les persones que hi varen treballar.

El jurat d’aquesta categoria l’integraven Xavier Cervantes (president), Daniel Espasa, Carol Duran, Maria Arnal i Ismaël N’Diaye, i van decidir donar el guardó al projecte 4132314 per unanimitat. El veredicte en destaca l’excel·lència artística i musical, el caràcter col·laboratiu i experimental de la proposta i el vincle amb la memòria popular de les treballadores.

Els Premis Ciutat de Barcelona, amb una dotació de 9.500 €, es lliuraran el 15 de febrer en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Es dona la coincidència que a la cerimònia hi haurà l’actuació musical de Tarta Relena, ja prevista prèviament, abans que es conegués la decisió del jurat de la categoria de Música.

Llegiu aquí la crònica que vàrem publicar d’un dels assajos a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

..

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!