Ara art: Fem serigrafies

En el marc del programa Ara Art s’identifica l’interès dels centres educatius per poder visitar i entendre què és i què hi passa a la Fàbrica de Creació. Donat que aquesta és una petició que diversos centres educatius de la ciutat han anat plantejant al llarg del temps, hem iniciat un procés per dissenyar i posar a prova diferents maneres de visitar la fàbrica de creació i experimentar els processos de creació i producció que s’hi duen a terme.

Aquest procés l’hem impulsat en col•laboració entre L’Ordit i el projecte Bobina. Bobina és un projecte de la cooperativa L’Afluent i Nadir que té per objectiu identificar les potencialitats pedagògiques dels residents de la Fàbrica de Creació. A partir de diverses sessions d’exploració de la Fàbrica de Creació amb residents de la fàbrica i alumnes de l’institut Vapor del Fil, hem creat el joc de cartes “I tu, què fas?”.

El joc de cartes

“I tu, què fas?” és un joc inspirat en les Estratègies obliqües desenvolupades per Brian Eno i Peter Schmidt pensades per desbloquejar processos creatius i acompanyar processos de composició musical. Partint d’aquesta referència, hem ideat un joc de cartes que funciona com activador de la conversa entre els alumnes d’una escola o institut i un artista resident a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Es tracta d’un dispositiu que guia les preguntes en format de joc i ajuda a iniciar una conversa de coneixença mútua a través de preguntes al voltant de la creació, la cultura, l’educació i l’economia.

L’artista Irma Marco, resident a la Fàbrica de Creació, i la il•lustradora Clara-Iris Simón han creat la imatge gràfica d’aquest joc. La producció del joc de cartes s’ha concebut de manera que també sigui un procés de creació col•lectiva i una oportunitat d’aprenentatge per tothom. Així, en col•laboració amb l’Ateneu Harmonia, durant el mes de març i abril es celebraran 3 sessions obertes en què tothom qui vulgui podrà aprendre els secrets de la serigrafia, una tècnica d’estampació en paper i en tèxtil amb molt potencial en l’àmbit de l’autoedició, la gràfica popular i el món educatiu.

Un cop produït, el joc de cartes “I tu, què fas?” estarà disponible per ser descarregat gratuïtament des de la web de la Fàbrica de Creació i es podrà activar per jugar-hi de manera autònoma o amb l’acompanyament de L’Ordit i la comunitat de residents de Fabra i Coats.

 

Procés Vinculat a la linia de treball: Aquí és aquí

Compartir

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!