Ara art: Megaclaustre

Des del curs passat, participem en un procés de treball i experimentació col·lectiu per construir junt amb tres comunitats educatives de Sant Andreu l’embrió del que serà un programa educatiu propi i situat.

Un dels objectius d’aquest procés és trobar les maneres més adequades per implicar el conjunt de les comunitats educatives així com la comunitat de residents de la Fàbrica de Creació. Conèixer i entendre tot allò que passa al nostre centre és el primer pas per a començar a construir plegades processos de creació i experimentació que permetin eixamplar els punts de contacte entre l’art i l’ensenyament. Amb aquest objectiu, el passat 12 d'abril, es va celebrar a Fabra i Coats el primer Megaclaustre.

Què és el Megaclaustre?
El Megaclaustre ha estat la primera ocasió en què s’han reunit els equips docents dels tres centres educatius amb qui treballem (escola La Maquinista, escola Molí de Finestrelles i institut Vapor del Fil). Durant la primera part de la sessió vam comptar amb la contribució de Dimas Fàbregas, mestre i especialista en art i educació. Fàbregas va compartir diverses experiències en primera persona d’allò que passa quan les eines pròpies de la pràctica artística es posen en marxa al servei dels processos d’aprenentatge.

Durant la segona part del Megaclaustre es va presentar el joc de cartes 'I tu què fas?' creat conjuntament amb les alumnes de l’Institut Vapor del Fil, l’equip de L’Ordit, el projecte Bobina, les artistes Irma Marco i Clara-Iris Ramos i les alumnes de l’escola Massana. El joc de cartes funciona com activador de la conversa entre els alumnes d’una escola o institut i un artista resident a la Fàbrica de Creació. Es tracta d’un dispositiu que guia les preguntes en format de joc i ajuda a iniciar una conversa de coneixença mútua a través de preguntes al voltant de la creació, la cultura, l’educació i l’economia.

 

Procés Vinculat a la linia de treball: Aquí és aquí

Compartir

Subscriu-te al nostre butlletí

Assabenta’t de les activitats destacades de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona. Residències artístiques, festivals, concerts, activitats educatives i moltes altres activitats.

Subscriu-te!