Ràdio Fabra i les noves generacions de podcasters

L'estudi de Ràdio Fabra ha estat des del seus inicis un equipament a disposició dels residents, els esdeveniments i les comunitats vinculades al recinte de la Fabra i Coats, i de projectes culturals, socials i comunitaris de tota la ciutat de Barcelona. Ràdio Fabra té una personalitat creativa i sempre estem oberts a experimentar, però també a inspirar i acompanyar a aquells que no han tingut mai un una experiència fent ràdio, però que volen tenir veu.

Una de les activitats que més ens agrada és acollir als alumnes d'escoles i instituts, no només del recinte i del barri sinó de tota la ciutat. Ensenyar-los les instal.lacions, explicar qué fem a la Fabra i Coats i intentar inspirar passió per la ràdio. De fet, les noves generacions solen creure que están més lluny de la ràdio del que realment ho estan. I els resultats són sempre joves sortint de l'estudi amb un somriure d'orella o orella. I qui sap si pensant que s'hi voldran dedicar a això de fer ràdio.

Justament durant aquest febrer i març hem rebut visites i hem fet ràdio amb alumnes de diferents instituts i de graus formatius. Gent d'edats diferents que han conegut i han radiat a l'estudi de la Fabra i Coats.

EMAV: Als alumnes de l'escola de Mitjans Audiovisuals els vam rebre a l'espai polivalent per a fer una xerrada d'introducció de la Fabra i Coats i una visita guiada per les instal·lacions de la Fàbrica i així contextualitzar l'activitat de la ràdio. Posteriorment i en grups es va visitar l'estudi amb una petita demostració técnica i una xerrada del coordinador, Christian Len a l'alumnat.

Els alumnes de l'EMAV


Institut Puigvert: Un grup de 4 d'ESO de l'Institut Doctor Puigvert juntament amb el Centre d'Art Conemporani Fabra i Coats van realitzar un procés creatiu al voltant de l'exposició de la Lúa Coderch Trencar una nou, que va tenir lloc a la Fabra del 13 de setembre del 2023 al 8 de gener de 2024. I per deixar constància de l'experiència es va decidir gravar un podcast sobre el procés. El resultat: "El despertar de les bèsties", un títol que els i les alumnes van decidir posar-li a aquest interesantissim podcast.

https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/noticies/el-despertar-de-les-besties-un-proces-collectiu-amb-alumnes-de-linstitut-dr

Els alumnes de l'institut Doctor Puigvert


Institut Vapor del Fil: L'alumnat de 1r i 2n de l'Institut Vapor del Fil, en el marc del seu taller "Fem news", van demanar, en primer lloc, una visita als estudis i una xerrada per introduir-los en el món dels podcasts amb una petita docència per part del coordinador de Ràdio Fabra. Posteriorment, es va realitzar una sessió de gravació amb un acompanyament de la docent i del propi coordinador

https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/programes/radio-fila/un-fil-de-radio

Els alumnes de l'institut Vapor del Fil


Institut Martí Pous: Els alumnes de 2on de batxillerat de l'Institut Marti Pous van venir als estudis de Ràdio Fabra per a gravar un podcast que havien preparat previament sobre cinema. Se'ls va rebre amb una petita xerrada i introducció a l'estudi per a posteriorment gravar 3 podcasts breus amb tres grups diferents d'alumnes preuniversitaris

https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/radio-fabra/programes/tot-cinema/generes-cinematografics

Els alumnes de l'institut Martí Pous

Les portes de Ràdio Fabra sempre estàn obertes perquè els joves aprenguin i sobretot s'inspirin i s'apassionin per la ràdio. Per que tots poguem dir la nostra.

 

Compartir