73è. Concurs de Colles de Sardana Esportiva. Cobla La Principal del Llobregat

Inici

73è. Concurs de Colles de Sardana Esportiva. Federació de Colles Sardanistes de Barcelona

 El dia gran de la festa major presenta un dels actes més antics i assenyalats, el Concurs de Colles de Sardana Esportiva que, des de ja fa 73 edicions, organitza la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona, una entitat integrada per grups sardanistes de diversos barris i districtes de la ciutat. Són colles que apleguen nenes i nens, joves i no tan joves, i que recorren Catalunya amb la finalitat de competir en concursos i certàmens sardanístics diversos.

Al de la Mercè, la participació s’obre a colles de fora de la capital catalana, que ballaran amb l’acompanyament, com sempre, de la cobla La Principal del Llobregat. Fundada el 1929 a Cornellà de Llobregat, la cobla va rebre la Creu de Sant Jordi l’any que va commemorar el seu 75è aniversari, l’any 2004.

Les agrupacions més rellevants del país prenen part en la competició: la colla que en surt guanyadora obté com a premi una miniatura de la figura de l’Àliga de la Ciutat; ara bé, si la mateixa colla aconsegueix el guardó dos anys consecutius o tres d’alterns, té dret al gran premi: una reproducció en miniatura dels Gegants de la Ciutat. El Concurs de Colles de Sardana Esportiva és tot un espectacle!

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Avinguda de la Catedral, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre nit

  Música

  Concert "Mil veus per a Víctor Jara"

  Avinguda de la Catedral
  DG. 24 · 21:45 h

  Concert "Gogol Bordello"

  Avinguda de la Catedral
  DG. 24 · 00:00 h