Concert "Gogol Bordello"

Inici

Gogol Bordello

Kíiv

Gypsy rock / Punk / Músiques del món

 

Directes frenètics i un so inspirat en la música gitana. Aquests són els trets més característics de Gogol Bordello, un grup de gypsy punk nascut fa vint-i-cinc anys al Lower East Side de Manhattan, un veïnat format tradicionalment per immigrants i famílies humils. La majoria dels integrants de la banda, de fet, són originaris de l’Europa de l’est –és el cas, per exemple, del seu cantant i líder, l’ucraïnès Eugene Hütz– i conserven els ritmes i sonoritats dels seus països d’origen. D’aquí que utilitzin l’acordió i el violí, entre altres instruments, en els seus temes.

Hütz, membre de Gogol Bordello des de la seva creació, cita Jimi Hendrix, Manu Chao, Parliament-Funkadelic i The Clash com a influències musicals del grup, que fuig de l’estètica postmoderna cap a un moviment comunitari i optimista, energia autèntica. Els concerts de Gogol Bordello són caòtics i espontanis i, per aquesta raó, també provocatius. Combinen el gypsy, el cabaret i el punk, diuen, perquè és el que saben i senten.

Gogol Bordello és llibertat, vehemència i lluita, com demostra Teroborona, un tribut a les forces civils que defensen Ucraïna de la invasió russa. Preparem-nos per rebre una descàrrega de potència a la Mercè!

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Avinguda de la Catedral, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia