Pesca i consum sostenible de peix a Barcelona, el focus de la nova sessió d’Agròpolis de desembre!

Arriba una nova sessió d’Agròpolis, un espai per parlar de l’alimentació sostenible entre les organitzacions, col·lectius i agents que impulsen l’alimentació sostenible a la ciutat.

..
10/11/2025 - 13:45 h - Comerç i mercats

Aquesta trobada del pròxim 4 de desembre té per objectiu oferir una visió global de la situació actual de la pesca i el consum de peix, i reflexionar sobre els principals reptes i oportunitats per avançar cap a models més sostenibles en el marc del sistema alimentari de la ciutat.

La sessió inclourà presentacions sobre el Pla Litoral i la maritimització de Barcelona, l’estat de la pesca a Catalunya, i una taula rodona sobre comercialització i valorització del producte pesquer en l’alimentació sostenible amb persones expertes del sector, la recerca i la societat civil.

A més, es presentarà la convocatòria d’ajuts per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc del programa FEMPA 2024–2028 i es realitzarà una dinàmica d’intercooperació entre entitats.

Programa:

Benvinguda i introducció
Pla Litoral i maritimització de Barcelona – Pep Hurtado
Introducció al context de la pesca en l’alimentació sostenible

    • Miquel Ortega (perspectiva científica – Institut de Ciències del Mar – CSIC)
    • Xavier Socías (perspectiva de desenvolupament sostenible d’activitats marítimes i pesqueres – GALP Costa Central)

Taula rodona (1 hora)

  • Moderació: Maria Bas (Institut de Ciències del Mar – CSIC)
  • Francesc Leyva (perspectiva de comercialització tradicional –Gremi de Peixateries de Catalunya)
  • Cristina Caparrós (perspectiva de la comercialització alternativa – Cap a Mar)
  • Puri Canals (perspectiva de ciència i compromís social per a la preservació marina – Underwater Gardens)
  • Marina Monsonís (perspectiva de cultura alimentària)

Pausa per a enxarxament (30 min)
Presentació d’ajuts vinculats als FEMPA (per a persones/entitats interessades en el finançament de projectes)

  • Què podem fer des de les nostres entitats? Convocatòria ajuts GALP – Xavier Socías (gerent GALP Costa Central)
  • Dinàmica d’intercooperació per esbossar propostes

Cloenda

La trobada s’adreça a totes les organitzacions que treballen en l’àmbit de l’alimentació sostenible i el sector pesquer de Barcelona. Si voleu inscriure-us-hi, cliqueu-hi!