Pesca i consum sostenible de peix a Barcelona, el focus de la nova sessió d’Agròpolis de desembre!
Arriba una nova sessió d’Agròpolis, un espai per parlar de l’alimentació sostenible entre les organitzacions, col·lectius i agents que impulsen l’alimentació sostenible a la ciutat.
Aquesta trobada del pròxim 4 de desembre té per objectiu oferir una visió global de la situació actual de la pesca i el consum de peix, i reflexionar sobre els principals reptes i oportunitats per avançar cap a models més sostenibles en el marc del sistema alimentari de la ciutat.
La sessió inclourà presentacions sobre el Pla Litoral i la maritimització de Barcelona, l’estat de la pesca a Catalunya, i una taula rodona sobre comercialització i valorització del producte pesquer en l’alimentació sostenible amb persones expertes del sector, la recerca i la societat civil.
A més, es presentarà la convocatòria d’ajuts per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc del programa FEMPA 2024–2028 i es realitzarà una dinàmica d’intercooperació entre entitats.
Programa:
Benvinguda i introducció
Pla Litoral i maritimització de Barcelona – Pep Hurtado
Introducció al context de la pesca en l’alimentació sostenible
-
- Miquel Ortega (perspectiva científica – Institut de Ciències del Mar – CSIC)
- Xavier Socías (perspectiva de desenvolupament sostenible d’activitats marítimes i pesqueres – GALP Costa Central)
Taula rodona (1 hora)
- Moderació: Maria Bas (Institut de Ciències del Mar – CSIC)
- Francesc Leyva (perspectiva de comercialització tradicional –Gremi de Peixateries de Catalunya)
- Cristina Caparrós (perspectiva de la comercialització alternativa – Cap a Mar)
- Puri Canals (perspectiva de ciència i compromís social per a la preservació marina – Underwater Gardens)
- Marina Monsonís (perspectiva de cultura alimentària)
Pausa per a enxarxament (30 min)
Presentació d’ajuts vinculats als FEMPA (per a persones/entitats interessades en el finançament de projectes)
- Què podem fer des de les nostres entitats? Convocatòria ajuts GALP – Xavier Socías (gerent GALP Costa Central)
- Dinàmica d’intercooperació per esbossar propostes
Cloenda
La trobada s’adreça a totes les organitzacions que treballen en l’àmbit de l’alimentació sostenible i el sector pesquer de Barcelona. Si voleu inscriure-us-hi, cliqueu-hi!