Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut
Barcelona City Council logo

Barcelona.cat

El portal oficial de l'Ajuntament de Barcelona

Main navigation

  • Plànol, Guia BCN, barris i districtes, salut, estudis, accessibilitat, medi ambient, sostenibilitat, infants, joves, persones grans, mercats, diversitat, ajuts, mascotes, telèfons d'utilitat Viure a BCN

    Viure a BCN

    Tot el necessari per fer més fàcil el teu dia a dia a la ciutat i als seus barris

    • Portada
    • Fem barri
    • Habitatge públic
    • Salut
    • Estudis
    • Nens i nenes
    • Adolescents i joves
    • Persones grans
    • Accessibilitat
    • Diversitat
    • Medi ambient i sostenibilitat
    • Animals de companyia
    • Fem mercat
    • Directori de la ciutat
    • Plànol BCN
    • Serveis i ajuts
    • Telèfons d'utilitat
  • Planificador de rutes, estat del trànsit, transport públic, bicicleta, a peuCom s'hi va

    Com s'hi va

    Cerca la millor manera de moure't i desplaçar-te per Barcelona

    • Portada
    • Planifica la teva ruta
    • Trànsit
    • Transport públic
    • Bicicleta
    • A peu
    • Zona de baixes emissions
  • Mercat laboral, feina, prestacions, formació, serveis per a emprenedors, empreses, sectors estratègicsTreball i empresa

    Treball i empresa

    Eines sobre el món laboral, empresarial i de l’emprenedoria

    • Portada
    • Cerques feina?
    • Vols emprendre?
    • Formació contínua
    • Tens un negoci?
  • Agenda, cursos, parcs, platges, Font Màgica, cultura, comerç, esports, lleureQuè pots fer a BCN

    Què pots fer a BCN

    Tota l'oferta d’activitats i espais per aprofitar al màxim la teva ciutat

    • Portada
    • Agenda
    • Cursos i tallers
    • Activitats familiars
    • Posa’t en forma
    • Banys i platges
    • Parcs i jardins
    • Font Màgica
    • Compres
    • Cultura 100 %
    • Guia BCN
  • Punts d’interès de la ciutat, història, cultura popular, paisatge urbà, publicacionsConeix BCN

    Coneix BCN

    Coneix i descobreix els punts d'interès, la cultura popular i la història de Barcelona.

    • Portada
    • Punts d'interès de la ciutat
    • Barcelona Llibres
    • Tradicions i memòria
    • La història
    • Imatges Barcelona
  • Creació, innovació, transformació, participació ciutadana, inclusió, projectes col•lectiusImplica’t

    Implica’t

    Coneix iniciatives de creació, innovació i transformació i implica-t’hi

    • Portada
    • Innova i crea
    • Transforma-la
    • Participa i implica't
  1. Inici

Canelons

Fer canelons no té cap secret, és una recepta entretinguda, però no hi ha cap pas especialment complicat.

Elaboració:

Feu bullir aigua salada abundant. Poseu-hi les làmines d'una en una i deixeu-les bullir lentament uns 15 minuts, removent-les sovint. Una vegada cuites, traieu-les amb una escumadora i poseu-les en un atuell amb aigua freda. Al cap d'uns minuts, poseu-les sobre un drap estès, una al costat de l'altra, a punt per farcir.

Fregiu la carn a trossets i el pit de pollastre sense ossos, en una cassola amb una mica d'oli. Daureu-los i afegiu-hi els fetges, la ceba tallada fina, ofegueu-ho tot, afegiu-hi els tomàquets ratllats, ruixeu-ho tot amb el vi i deixeu-ho coure uns minuts fins que el líquid s'hagi evaporat. Finalment, afegiu-hi el cervell (ben net de sang) i assaoneu-ho tot amb sal i pebre.

Passeu el contingut de la cassola pel molinet. Escalfeu la mantega, daureu la farina i ruixeu-la amb la llet. Afegiu-hi la carn picada amb la tòfona, també picada; deixeu-ho coure 5 minuts. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar en una safata.

Poseu una mica de farcit en cada làmina i enrotlleu-les; poseu els canelons un al costat de l'altre, però sense prémer-los, en una safata amb una mica de beixamel.

Per fer la salsa

En un atuell al foc, desfeu mantega, afegiu-hi la farina i deixeu que es cogui una mica, tot remenant amb l'espàtula, afegiu-hi la llet i remeneu amb el batedor de mà perquè no s'hi facin grumolls; deixeu-ho coure lentament sense parar de remenar, fins que la salsa s'espesseixi. Assaoneu-la amb sal, pebre i nou moscada.

Aboqueu una mica d'aquesta salsa al fons de la safata que fareu servir per gratinar els canelons; poseu els canelons a sobre i després cobriu-los amb la salsa que queda.

Empolvoreu-los amb el formatge ratllat i porteu-los a gratinar fins que estiguin tots ben daurats.

Ingredients

  • 250 g de carn de porc a trossos
  • 1 pit de pollastre
  • 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 tòfona
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de farina
  • 2 dl de llet
  • oli, sal, pebre
  • 20 g de mantega

Beixamel

  • 1/2 l de llet
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre i nou moscada
  • Seccions principals

    • Viure a Barcelona
    • Com s'hi va
    • Treball i empresa
    • Què pots fer a Barcelona
    • Coneix Barcelona
  • Adreces

    • Pl. Sant Jaume, 1, 08002 Barcelona

  • Contacte

    • Formulari de contacte

    • 010 (informació ciutadana i tramitació)

    • 934 027 000 (centraleta)

  • Butlletins

    Les novetats, directament a la vostra bústia de correu

    Subscriu-t’hi
  • Segueix-nos a:

    • Instagram. Obre en una finestra nova
    • Tik tok. Obre en una finestra nova
    • Youtube. Obre en una finestra nova
    • Telegram. Obre en una finestra nova
    • Whatsapp. Obre en una finestra nova
    • AltresAltres. Obre en una finestra nova
Barcelona City Council logo
  • Mapa web
  • Avís legal
  • Accessibilitat