Novetat

Escritos y conversaciones

Autor/es
Jeff Wall, Jean-François Chevrier (edició) i diversos autors (traducció)
Col·lecció
Arts a la Ciutat
Subcol·lecció

La Virreina Centre de la Imatge

L’escriptura, tant crítica com teòrica, ha estat una part integrant de l’obra de Jeff Wall com a suport del corpus de quadres fotogràfics que va inaugurar el 1978. El seu primer text data del 1981 i encara escriu actualment. A l’escena perifèrica de Vancouver (Colúmbia Britànica), Wall va mirar de combinar un enfocament més aviat literari d’allò conegut com a art conceptual amb la pràctica del guió cinematogràfic. Tant en la seva obra fotogràfica com en els seus textos, aquesta manera de fer conviu amb una reflexió constant i oberta sobre la història de la tradició «pictòrica» i la del pensament crític.

El llibre reuneix setze textos, assajos i entrevistes amb personalitats internacionals del món de l’art. L’edició, a cura de Jean-François Chevrier —màxim expert en l’obra de Wall—, inclou set textos mai traduïts prèviament al castellà i altres de descatalogats. Les traduccions han estat fetes per Javier Calvo, Robert Juan-Cantavella, Carmen H. Bordas i Antonio Fernández Lera.

Art
Cultura
Fotografia
Cinema
Assaig

Jeff Wall

Jeff Wall va néixer l’any 1946 a Vancouver, on viu i treballa. La seva obra ha estat exposada a museus i galeries d’arreu del món. Són fotografies que mostren situacions reconstruïdes en un procés que Wall anomena “cinematografia”. Des dels anys 70, Jeff Wall ha estat considerat un dels artistes pioners a l’hora d’explorar les connexions entre fotografia, pintura i cinema, i és un artista cabdal en tots els debats contemporanis sobre fotografia.

Professor d’art a diferents universitats del Canadà, els seus assaigs crítics han estat traduïts a diversos idiomes. La seva obra ha estat present en nombroses exposicions retrospectives, les més recents al Glenston Museum of Potomac (Maryland, 2021), la Fondation Beyeler (Basilea, 2024) i La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona, 2024).

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Castellà
  • Any: 2024
  • Pàgines: 356
  • Coberta: Rústica amb solapes
  • Format: 14 x 22 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-592-5
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

18.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Títols relacionats