Novetat

La Barcelona fotografiada de Ginés Cuesta

La bellesa quotidiana / La belleza cotidiana

Autor/es
Ginés Cuesta (fotografia), Isabel Segura i Soriano (text) i Violeta Batiste (traducció)
Col·lecció
Darrere la Càmera

Un llibre pòstum que reivindica un fotògraf barceloní oblidat

“Torno al barri i veig el mar des de casa meva, una visió panoràmica de Barcelona, mar inclòs. La muntanya és a la vora, la serra de Collserola és a tocar i els cargols surten després de la pluja.” (Ginés Cuesta)

El que havia de ser una obra de reconeixement de la fotografia de Ginés Cuesta Ortiz (Barcelona, 1945-2023) s’ha convertit, malauradament, en un llibre pòstum. Ginés Cuesta va morir el 16 de maig de 2023.

El llibre, fruit de la selecció de les seves fotografies dipositades a l’Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris i de les converses que va tenir amb la historiadora Isabel Segura, recull la bellesa quotidiana de la gent i els espais del barri de Verdun, així com els seus itineraris vitals per Barcelona, des de la muntanya fins al mar. Un homenatge a la vida i l’obra d’un fotògraf que mereix sortir per sempre de l’anonimat.


Barris
Cultura
Societat
Fotografia
Nou Barris

Isabel Segura i Soriano

Isabel Segura i Soriano (Barcelona, 1954), historiadora, investigadora i curadora d’exposicions, especialitzada en història dela fotografia i en el feminisme a Barcelona. Entre els seus llibres publicats relacionats amb la fotografia, hi trobem La modernitat a la Barcelona dels cinquanta: Arquitectura industrial (2010), Barcelona en construcció: 1940-1970 (2017), Carme Garcia: Des del terrat (2018) i Barcelona: Fotògrafes/Fotógrafas (2020).

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català i Castellà
  • Any: 2024
  • Pàgines: 188
  • Coberta: Rústica
  • Format: 16 x 24 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-543-7
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Dossiers de premsa

Títols relacionats