Novetat

La pell de Barcelona

Autor/es
Francesc Català-Roca
Coedició amb
Enciclopèdia Catalana
Col·lecció
Darrere la Càmera

Un llibre inèdit, fet i maquetat pel fotògraf, recuperat del seu arxiu. Més de 200 imatges de Barcelona que l’autor fa dialogar entre elles en una successió de dobles pàgines.

“Entre algunes de les coses que encara tinc ganes de fer, hi ha un llibre de fotografies que m’agradaria titular La pell de Barcelona i que mostraria el pas del temps a través de les façanes de la ciutat.” (Francesc Català-Roca)

Coincidint amb els cent anys del naixement de Francesc Català-Roca, el fotògraf català més important del segle xx, el Grup Enciclopèdia i l’Ajuntament de Barcelona presenten un llibre inèdit que l’artista va preparar durant anys, però que va quedar arraconat, en morir ell, a l’arxiu del Col·legi d’Arquitectes.

Es tracta de més de dues-centes imatges de la ciutat, principalment detalls, que l’autor fa dialogar entre elles en una successió de dobles pàgines. És una obra de maduresa que sintetitza la relació del fotògraf amb la seva ciutat adoptiva. 

El primer volum és una reproducció fidel de la maqueta física que va preparar Francesc Català-Roca. El segon volum recull textos de Lluís Permanyer, amic i col·laborador del fotògraf; Andreu Català Pedersen, fill de l’artista; Laura Terré, experta en Català-Roca i comissària del centenari del seu naixement, i Guim Costa, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. També es reprodueix el fragment de les memòries de Francesc Català-Roca en què parla de la seva relació amb Barcelona i esmenta el desig d’editar algun dia aquest llibre.

Cultura
Art
Ciutat
Fotografia

Què en diuen

"Más de un cuarto de siglo después de su muerte, se publica ‘La pell de Barcelona’, el libro en el que el gran fotógrafo estuvo trabajando los últimos años de su vida. Un personalísimo relato visual de la ciudad."

"Es tracta de més de dues-centes imatges de la ciutat, principalment detalls, que l’autor fa dialogar entre elles en una successió de dobles pàgines acompanyat d’un volum més prim amb els textos perquè, de fet, al volum principal ni tan sols hi ha peus de fotografia: Català-Roca volia que les fotos parlessin per elles mateixes i ha quedat un díptic de llibre d’artista esplèndid."

NÚVOL | Joan Burdeus 19/02/2024

"Es el recorrido de un flâneur que centra la mirada en una serie de fragmentos, detalles que se contraponen para ofrecer nuevos significados y ahondar en los recovecos donde se filtra el pulso de la capital, fiel a una mirada humanista que nunca esconde el peso de la historia. "

EL PAÍS | Gloria Crespo MacLennan 08/03/2024

"Un exquisito volumen que en cierto modo se anticipó a la era Instagram, con collages innovadores y zooms extremos que parecen tan actuales."

"És el Bach de la fotografia, perquè com el compositor, també es va consagrar a la seva feina, i va ser molt avançat."

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català , Castellà i Anglès
  • Any: 2024
  • Pàgines: 312
  • Coberta: En estoig
  • Format: 22 x 27,7 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-495-9
  • ISBN Editorial: 978-84-412-3238-9

Preu

75.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats