La Verneda de Sant Martí

Barcelona Carnet de Voyage

Autor/es
Daniel Castro Alonso
Col·lecció
Carnet de Voyage

L’ànima de Barcelona batega als barris i aquest llibre és una invitació a conèixer el barri de la Verneda de Sant Martí a través de les il·lustracions de Daniel Castro Alonso.

Descobrireu un barri que ha lluitat per la seva dignitat, amb un patrimoni que inclou joies com la guardonada Biblioteca Gabriel García Márquez, i un teixit ampli i vital d’entitats cíviques o esportives com el Club Júpiter, un dels clubs històrics de Barcelona. També coneixereu mostres de cultura popular com, entre altres, els gegants Dolça i Martí o la bèstia Espiadimonis.

Entre els punts d’interès també hi podem trobar carrers i places, equipaments, escoles, els dos mercats així com elements a l’espai públic de rellevància com les dues fonts de Canaletes o els dos arbres centenaris. Les antigues fàbriques, zones i masies ja desaparegudes, com la fàbrica de cervesa, La Perona o la masia Can Canals, també tenen un espai reservat al llibre.

La Verneda de Sant Martí és una publicació promoguda per la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí per conèixer la història, el patrimoni i l’activitat veïnal del barri a través dels dibuixos de l’il·lustrador Daniel Castro.

Barris
Cultura
Societat
Urbanisme
Art
Il·lustració
Sketching

Daniel Castro Alonso

Ha realitzat estudis d’arquitectura a la Facultat d’Arquitectura de Montevideo, a l’Uruguai; de dibuix i pintura a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de Maldonado, a l’Uruguai, i de docència al Taller de les Arts del Ministeri d’Educació i Cultura de l’Uruguai. Des del 2011 integra el moviment Urban Sketching, i col·labora amb els seus dibuixos en diferents mitjans gràfics i publicacions de Barcelona i del Baix Llobregat.

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2024
  • Pàgines: 96
  • Edició: 1
  • Coberta: Tapa dura
  • Format: 21 X 16 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-579-6
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Dossiers de premsa

Títols relacionats