vAImpir: l’AI com a eina vampírica

Autor/es
Kenneth Russo i WAAI
Col·lecció
Arts a la Ciutat
Subcol·lecció

Centre d’Art La Capella

vAImpir és una recerca aplicada que a través de models entrenats d'IA de lliure descàrrega proposa a l’usuari vampiritzar altres imatges. Com a complement i contrapunt simbòlic d’aquest entorn digital s’ha editat una única publicació/artefacte que recull els aspectes clau que articulen aquesta obra. Aquest breu document, ara escanejat, es suma a la resta d’arxius del projecte per acostar-nos a la IA des de l’exploració experiencial i crítica.

Els autors de la publicació han volgut preservar la identitat de l’artefacte i el seu registre analògic, per aquest motiu s’ha escanejat cada plec amb cura artesanal, defugint la perfecció que supura en els arxius de maquetació digital, amb la voluntat que la lectura d’aquesta peça s’acosti a una experiència visual.   

vAimpir és una recerca aplicada d'entorns digitals que s'ha desenvolupat a través de models entrenats d'IA en el marc open-source. Es tracta d'un procés obert que juga críticament amb els biaixos inherents als aprenentatges automàtics, i una forma d’experimentar sobre nous espais creatius. Una exploració oberta que intenta apropar-nos a un diàleg entre humà i màquina, i que dóna a l'usuari un punt de vista alternatiu per fer ús dels checkpoints IA.


Art
Societat
Tecnologia
IA

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català , Castellà i Anglès
  • Any: 2024
  • Pàgines: 23
  • Format: PDF
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-593-2

Preu

0.00€

Títols relacionats