El Castell de Torre Baró

Carretera Alta de les Roquetes, 309*311

Construït en un cim de la serra de Collserola a principis del segle XX, però amb una història que convida a remuntar-se al passat i que remet al primer castell que va haver-hi a la zona i que va donar nom al barri, el Castell de Torre Baró és un excel·lent mirador que ofereix unes vistes privilegiades dels barris menys coneguts de Barcelona.

Un nom històric

Convertit en un dels símbols més emblemàtics de Nou Barris, el Castell de Torre Baró està situat entre els barris de Roquetes i de Torre Baró. El nom de Torre Baró prové en realitat d’una altra torre, actualment desapareguda, que estava situada on es troba actualment l’estació de metro, i que va ser la residència del baró de Pinós fins que al 1714, arran de la guerra de Successió, va ser destruïda.

Un mirador privilegiat

Malgrat el seu aspecte medieval, el Castell de Torre Baró, que domina el barri, és una construcció d’inicis del segle XX. Es va edificar com a projecte per crear un hotel que fos el centre d’una urbanització a la zona, però finalment el pla urbanístic no va funcionar i va acabar abandonada sense haver-se’n enllestit les obres. Finalment, l’any 1989 el castell va ser restaurat i declarat patrimoni històric per l’Ajuntament de Barcelona, i al seu voltant es va construir un magnífic mirador.

Actualment és un punt d’informació i educació ambiental del parc de Collserola. Entre altres activitats, s’ofereixen visites guiades al castell, itineraris de descoberta de l’entorn i tallers educatius per a tots els públics. És un dels millors miradors de Barcelona, des del qual es pot contemplar Nou Barris, Horta, Sant Andreu, Sant Martí i, més enllà, el riu Besòs i els contraforts de Collserola amb les poblacions de Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona.

Patrimoni cultural

  • Nou Barris

    Torre Baró
Adreça:
Carretera Alta de les Roquetes, 309*311
Districte:
Nou Barris
Barri:
Torre Baró
Població:
Barcelona

Horaris

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER