El funicular de Vallvidrera

None

Creat l’any 1906 a la part alta del barri de Sarrià, el funicular de Vallvidrera puja i baixa com un ascensor que, després de la seva última remodelació del 1998, funciona automàticament. Gaudir tranquil·lament de les vistes durant el camí és una experiència única.

Punt d’unió a Barcelona

Amb la pretensió d’unir l’antic poble de Vallvidrera amb Barcelona, l’empresa que gestionava el ferrocarril de Sarrià va aconseguir l’ any 1906 una concessió per construir un funicular de 736 metres que salvés el pendent entre la carretera de Vallvidrera i el poble. Des d’aleshores, el funicular segueix funcionant i cada dia puja i baixa gent entre Vallvidrera i l’estació Peu del Funicular.

El breu trajecte, de només uns minuts, ofereix unes vistes espectaculars de la ciutat que milloren a mida que es va pujant fins a Vallvidrera, nucli que avui dia està integrat a Barcelona. És important destacar també l’estació superior, de línies sinuoses i decoració centreeuropea, que l’arquitecte Bonaventura Conill va fer a la plaça de Pep Ventura.

Un servei automàtic

El 1998 es va tancar l’antic funicular i es va procedir a una reforma integral de la línia, incloent-hi la parada del baixador de la carretera de les Aigües. Aquesta reforma ha permès que el funicular funcioni de manera totalment automàtica, ja que, de fet, és com un ascensor, i a l’interior dels cotxes té uns polsadors per sol·licitar la parada on cadascú vol baixar.

Adreça:
Carrer de les Alberes, 16
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Població:
Barcelona