El Mercat de Galvany

Carrer de Santaló, 65

Catalogat com a monument artístic, el Mercat Municipal de Galvany es va inaugurar l’any 1927 als terrenys cedits pel comte de Galvany, del qual va prendre el nom. Al recinte hi ha actualment prop de 70 parades de productes alimentaris, a més d’altres comerços, bars i diversos serveis. Al mercat també es fan activitats gastronòmiques de tota mena, i cada Nadal s’hi organitza un pessebre popular.

Barcelona creix

L’augment demogràfic de la ciutat durant el segle XIX i l’edificació de l’Eixample a partir del 1860 van fer necessària la projecció de nous equipaments públics, com ara mercats municipals. En el cas del Mercat de Galvany, l’annexió del barri de Sant Gervasi a la ciutat, l’any 1897, va accentuar aquesta necessitat.

Un edifici imponent

Des del punt de vista arquitectònic, el Mercat de Galvany s’inscriu en la tendència constructiva de l’època, entre el modernisme i les noves tendències basades en l’ús del ferro. El recinte és immens i s’organitza a partir d’una gran planta en forma de creu grega (amb els quatre braços iguals). Cadascun dels quatre extrems de la creu queda tancat amb una façana de maó vist, mentre que la coberta s’alça sobre un esquelet metàl·lic que suporta la gran cúpula central. A l’interior, que és espectacular, lluminós i diàfan, destaquen les vuit columnes i les grans arcades que suporten la cúpula, a més d’un fanal modernista, amb rellotge inclòs, al centre del recinte.

Les formes sòbries i elegants, les parets d’obra vista, l’ús del ferro i les decoracions d’inspiració modernista a base de vitralls i mosaics fan d’aquest edifici un monument emblemàtic i molt característic del primer terç del segle XX.

Per fer compres

  • Sarrià-Sant Gervasi

    Sant Gervasi - Galvany
Adreça:
Carrer de Santaló, 65
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - Galvany
Població:
Barcelona

Horaris

Iniciat el 1868, la seva inauguració definitiva es va retardar fins al 1927. Construït a uns terrenys cedits pel comte de Galvany, l'edifici està catalogat com a monument artístic i és un dels mercats municipals més bonics de Barcelona.


Serveis addicionals

·        Aparcament gratuït

·        Web

·        Servei de venda online i a domicili

Esdeveniments

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER