El Mirador de Colom

Plaça del Portal de la Pau, 1

L’Estàtua de Cristòfor Colom, a més de 60 metres d’altura, vigila la ciutat i rep els visitants. El monument al descobridor d’Amèrica és un dels més emblemàtics de Barcelona. El braç estès i el dit assenyalant algun punt formen part de la llegenda urbana de la ciutat. El mirador ofereix unes vistes privilegiades de tot Barcelona i, a més, és el lloc ideal per endevinar on apunta el dit de Colom.

Un monument d’alçada

A la cruïlla entre la Rambla, el passeig de Colom i el Port de Barcelona s’alça una columna de ferro sobre la qual es troba Cristòfor Colom donant la benvinguda als visitants. El monument en honor al descobridor d’Amèrica es va inaugurar per l’Exposició Universal, el 1888, i posava punt i final a les obres de remodelació del litoral i el port barceloní. Una columna de 60 metres i més de 233 tones de ferro van servir de pedestal a una estàtua de set metres d’alt!

Vistes per descobrir

El que realment impressiona és el mirador de la torre, al qual s’accedeix des d’un ascensor interior. Les vistes panoràmiques de 360o sobre la ciutat permeten veure, al nord, el barri gòtic, amb edificis històrics com la Catedral i Santa Maria del Mar, la Rambla i fins i tot les cúpules de la Sagrada Família; mirant al sud, la muntanya de Montjuïc i l’Anella Olímpica; si es gira a l’est, des del mirador es pot veure el Fòrum i les torres que donen entrada al Port Olímpic, i fins i tot el peix daurat de Frank Gehry!; i si es mira cap a l’oest es contempla Collserola i la muntanya màgica del Tibidabo.

La plaça on està situada la torre del Mirador de Colom s’anomena Portal de la Pau, i és un record a la fi de la Segona Guerra Mundial, però la fama de l’estàtua del descobridor és tan gran que la plaça ha perdut el seu nom: tothom la coneix com plaça de Colom.

L’Estàtua de Colom és una de les icones de la ciutat. Intentar endevinar cap a on assenyala amb el dit és tot un repte, i fer-se una foto amb alguns dels lleons que flanquegen les portes d’entrada a la torre, una tradició.

Espais urbans

  • Ciutat Vella

    el Raval
Adreça:
Plaça del Portal de la Pau, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Horaris

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER