El Molino

Carrer de Vila i Vilà, 99

Inaugurat a finals del segle XIX, El Molino és un dels teatres amb més història de l’avinguda del Paral·lel. Reformat a principis del segle XXI i reobert l’any 2010 recuperant la seva antiga esplendor, les característiques aspes vermelles de la façana s’il·luminen cada nit per oferir espectacle, diversió, copes i un bon àpat a tots aquells que vulguin gaudir d’una nit diferent.

Diversió i transgressió

Situat des de finals del 1898 a l’avinguda del Paral·lel, considerada en el passat el Broadway de Barcelona o el Montmartre català per la gran quantitat de teatres i cafès concert que acollia, El Molino ha viscut i sobreviscut en totes les condicions possibles, i ha esdevingut un dels teatres més antics i importants d’aquesta avinguda cèlebre.

De tradició trencadora, aquesta sala d’espectacles sempre ha estat molt valorada per la seva capacitat d’escapar a totes les censures, creant llenguatges propis de doble sentit al límit del que era permès.

Un nom amb història

Batejat en els seus orígens amb el nom de La Pajarera Catalana, després d’una reforma l’any 1910 es va rebatejar amb el de Petit Moulin Rouge. L’any 1929 es va fer una nova façana a mida i es van afegir les aspes de molí vermelles que al·ludeixen al seu nom, que es va mantenir així fins al final de la Guerra Civil. Amb la instauració de la dictadura, el règim franquista va obligar a castellanitzar el nom i a eliminar la paraula roig per les connotacions polítiques, i el nou El Molino va continuar la seva singladura fins al 1997, en què va tancar les portes.

Comprat pel grup català Ociopuro, que va posar en marxa una reforma profunda conservant, això sí, la façana singular del 1929, El Molino va obrir de nou les portes l’any 2010, orgullós de ser qui és. Cada nit, com al llarg de la seva llarga història, continua oferint espectacles de music hall, burlesc i flamenc, i també funciona com a restaurant i discoteca.

Oci i lleure

  • Sants-Montjuïc

    el Poble-sec
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Carrer de Vila i Vilà, 99
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER