Palau de les Heures

Pg Vall d'Hebron, 171

Els jardins del Palau de les Heures són uns jardins d’estil renaixentista que envolten l’antic palau, avui dia convertit en fundació universitària. Ple d’escultures, brolladors i estanys, el seu valor i bellesa fan d’aquest racó un dels millors indrets de descans i pau del districte d’Horta-Guinardó.

Jardins romàntics

Molt a prop del Laberint d’Horta es troben els jardins del Palau de les Heures, no tan coneguts com el primer, però sí que tenen una bellesa igualment destacable. Construïts juntament amb el palau a la fi del segle XIX per l’arquitecte August Font i Carreras per encàrrec de l’industrial Josep Gallart Forgas, els jardins estan presidits per unes palmeres de gran alçada i altres arbres, com ara magnòlies, acàcies, cedres, tarongers, alzines, etcètera. La visió de tota la seva esplendor a la primavera és un espectacle per als sentits.

El jardí, d’estil francès i italià renaixentista i dissenyat per Adrià Piera, s’estructura en tres terrasses: la més alta és ocupada pel palau i uns primers jardins. La segona i la tercera —que és la més gran— són les que tenen més valor paisatgístic gràcies a la frondositat dels arbres i als nombrosos parterres.

Un palau amagat

Des de l’entrada del parc, el palau es veu al final, perdut entre les palmeres amb dues escalinates que descendeixen fins al jardí. Construït a l’estil d’un châteaux francès, té quatre torres cilíndriques rematades en quatre pics cònics. La façana està presidida per un grup escultòric que és una al·legoria de les heures de Josep Campeny.

Residència dels Gallart fins a la Guerra Civil, el palau va acollir durant un temps el president de la Generalitat Lluís Companys i més tard va passar a ser propietat de la Diputació de Barcelona i d’ús públic fins que va esdevenir la Fundació Universitària Bosch Gimpera, relacionada amb la Universitat de Barcelona.

Espais naturals

  • Horta-Guinardó

    Montbau
Adreça:
Pg Vall d'Hebron, 171
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Montbau
Població:
Barcelona

Horaris

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER