None

Els artistes Claes Oldenburg i Coosje van Bruggen van escollir un objecte quotidià per a aquesta escultura. Els mistos surten desordenadament d’una capsa; un està encès amb una flama blava, mentre d’altres estan escampats per terra. L’escultura, d’acer i pintada en acrílic, decora, des del 1992, la que va ser Zona Olímpica de la Vall d’Hebron durant els Jocs de Barcelona.

Llumins d’estètica pop

Mistos forma un grup escultòric de 20 × 9 × 13 metres, amb llumins pintats amb colors vius: negre, groc, vermell i blau. És obra de l’artista  Claes Oldenburg i de la seva dona, la crítica d’art i restauradora  Coosje van Bruggen. Tots dos, d’origen escandinau i holandès, respectivament, són un referent de la cultura pop nord-americana, coneguts sobretot per peces que reprodueixen objectes essencials a mida gegant.

Claes Oldenburg és un dels pioners del pop art. L’any 1962 va obrir una botiga a Nova York on venia representacions de guix d’hamburgueses i pastissos, seguint la línia d’aquest corrent que va convertir els productes de consum en obres d’art.

Dinamisme i caràcter

L’escultura, també coneguda pel nom anglès de  Match Cover, es troba a la cruïlla de l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer amb el carrer del Pare Mariana, al parc de la Vall d’Hebron. És una obra atractiva, alegre i divertida, dotada d’un gran dinamisme i que aporta caràcter a l’entorn. Al davant hi ha el  Pavelló de la República Espanyola, reconstruït l’any 1992 segons el model original de Josep Lluís Sert a l’Exposició Universal de París del 1937.

Adreça:
Jorge Manrique, 9
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
la Vall d'Hebron
Població:
Barcelona