Les Drassanes Reials (Museu Marítim de Barcelona)

Avinguda de les Drassanes, 1

Entre la façana marítima i el peu de la muntanya de Montjuïc hi ha les Drassanes Reials, vestigi de la Barcelona marítima medieval. Un conjunt de naus enormes i d’elements fortificats, on antigament es construïen grans vaixells, i que en l’actualitat s’ha convertit en el Museu Marítim de Barcelona, un dels museus més estimats pels ciutadans.

Testimoni marítim

La història de Barcelona està íntimament lligada al mar, i per això era essencial tenir amb un museu que expliqués aquesta vinculació. El lloc escollit van ser les antigues Drassanes Reials, testimoni del passat mariner de la ciutat. En les seves naus imponents es van construir galeres i part de la flota de l’antiga Corona d’Aragó, es van reparar vaixells de guerra i va servir com a magatzem de materials, estris i pertrets de mariners. Tota una història i uns usos lligats al mar dels quals ara n’és testimoni.

Un edifici històric

Les Drassanes es van construir adossades a les segones muralles medievals de la ciutat, com si d’una gran fortificació militar es tractés, i encara es conserven restes dels baluards a la plaça de Santa Madrona i una de les portes d’accés, així com part de llenç de les antigues muralles de la ciutat.

El que resulta més curiós és que, quan van perdre l’ús original, es van transformar durant més de dos segles en una foneria militar, on es feien els canons per a l’exèrcit, en caserna, mestrança i parc d’artilleria. Poc abans de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, l’any 1936, l’exèrcit en va cedir el seu ús a la ciutat, que de seguida les va convertir en el Museu Marítim. Les Drassanes Reials  de Barcelona són Patrimoni Històric Artístic de la ciutat des dels anys setanta.

Les naus esplèndides, netes de columnes, d’alts sostres i arcades gegantines, són el lloc on abans es construïen vaixells de guerra, són avui un espai dedicat a la cultura marítima de la ciutat, un museu pel qual han passat pirates, víkings, restes del Titanic o grans descobriments científics, exposicions sempre amb el mar com a nexe d’unió. El Museu Marítim de Barcelona és un centre obert a tothom, grans i petits, que vincula la ciutat, encara més, al mar. Un espai on es pot gaudir del món mariner, interactiu i visual, que forma part del projecte Raval Cultural, una iniciativa que pretén posar a l’abast de tothom el patrimoni artístic i cultural del barri.

Museus

  • Ciutat Vella

    el Raval
Adreça:
Avinguda de les Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Horaris

Observacions

La compra de l’entrada cal fer-la físicament, a les taquilles del Museu. La venda d’entrades en línia no està disponible.

Accés al Museu per la plaça del Portal de la Pau.

Accés al museu tanca 1 h abans

L'entrada individual inclou la visita a les exposicions temporals i al pailebot Santa Eulàlia

Les exposicions temporals al vestíbul i l'Espai Mirador són gratuïtes.

Esdeveniments

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER