El monument a les Brigades Internacionals

None

Les Brigades Internacionals van ser unitats militars formades per voluntaris de diversos països del món que van venir a Espanya a lluitar a favor de la República durant la Guerra Civil. El 1938, a causa de la pressió internacional, es van retirar del conflicte. El Govern de la República els va organitzar un comiat multitudinari. Aquest monument els ret homenatge.

50è aniversari de la partida

El 28 d’octubre de 1988, per commemorar el 50è aniversari de la partida d’Espanya dels brigadistes, la Spanish Civil War Historical Society va impulsar la inauguració del monument, obra de l’escultor nord-americà Roy Shifrin. És una obra de bronze que representa el tors de David, nu, amb un escut a la mà, sobre un pedestal de formigó. A la base, hi ha la figura de Goliat. Des d’aleshores, cada darrer dissabte d’octubre es fa un acte d’homenatge als brigadistes.

El batalló Abraham Lincoln

Una placa als peus del monument recull alguns dels fragments del discurs que la líder comunista Dolores Ibárruri, la Pasionaria, va dedicar als brigadistes durant el seu comiat, un acte multitudinari que es va fer a Barcelona i per on van desfilar els soldats voluntaris internacionals que havien vingut a lluitar contra el feixisme i marxaven del país. L’escultura va ser finançada per l’associació que agrupa el batalló Abraham Lincoln, format per soldats nord-americans, i per la Spanish Civil War Historical Society.

Adreça:
Rbla Carmel, 46
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
el Carmel
Població:
Barcelona