Zona de banys del Fòrum

Zona de banys del Fòrum

Estat actual de la platja
Sense informacióSense informació
Sense informacióSense informació
Qualitat de l'aiguaRegular

Última actualització: 21/09/2023 19:35 - SMC Ports de l'Estat

Vista genèrica de la zona de banys del Fòrum
Vista genèrica de la zona de banys amb pèrgola fotovoltaica al fons
Districte:
Sant Martí
Longitud:
375m
Amplada mitjana:
30m
Límits:
Des de l'espigó de Rambla de Prim fins a la plataforma de jocs infantils del Fòrum

Com s'hi va

Platja sense fum

La zona de banys del Fòrum és un espai on es poden realitzar les mateixes activitats que es duen a terme a la platja, com prendre el sol o banyar-se. S'ha de tenir en compte però, que no hi trobarem sorra i que l'accés a l'aigua es fa directament des de superfícies pavimentades mitjançant escales.

La zona de banys del Fòrum té una longitud d'uns 375 metres i una amplada d'uns 30 metres. Està adaptada per a què les persones afectades per alguna discapacitat puguin accedir a l'aigua.

Es tracta d'una zona de banys poc convencional si es compara amb una platja tradicional i cal tenir molta precaució a l'hora accedir a l'aigua, utilitzar els espais habilitats per al bany i realitzar activitats complementàries. S'ha de tenir present el que indiquen els cartells informatius i els missatges que es difonen per megafonia i està prohibit ultrapassar les zones de seguretat abalisades amb sureres.

Cal tenir present que hi ha una colònia d'erizons a la zona, raó per la qual es recomana banyar-se amb calçat adequat per evitar possibles punxades.

La zona de banys del Fòrum disposa de locals de salvament i socorrisme. Els locals d'informació ambiental i lavabos públics estaran operatius a partir de l'1 de juny.

Àrea per a persones amb discapacitat

La zona de banys del Fòrum compta amb una àrea per a persones amb discapacitat que disposa de servei de suport al bany. Aquest servei s'adreça a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i té l'objectiu de facilitar-los l'entrada i la sortida de l'aigua per tal que puguin gaudir d'un temps de bany fent ús, si cal, d'una cadira hidràulica.

Llegir més

Aquesta àrea compta amb una dutxa propera amb cadira, gandules i unes cadires hidràuliques per facilitar l'entrada i sortida de l'aigua amb la col·laboració de voluntaris, que ajuden els usuaris, juntament amb les persones que els acompanyen, a passar de la cadira de rodes a la cadira hidràulica. D'aquesta manera, els voluntaris donen suport en el moment d'apropar-se, entrar i sortir de l'aigua, i també acompanyen els usuaris d'aquest servei mentre es banyen.

El servei de bany assistit, que s'inicia l'1 de juny, es realitza els caps de setmana i festius del mes de juny i de la segona quinzena de setembre, mentre que els mesos de juliol, agost, i la primera quinzena de setembre es realitza diàriament en horari d'11 a 14h.

Aquests serveis estan operatius amb senyalització de bandera verda de l'estat de la mar.

Equipaments

 • Abalisament d'espigons i de zones de bany
 • Àrea per a persones amb discapacitat amb servei de suport al bany
 • Dutxes
 • Dutxes (adaptades)
 • Lavabos públics
 • Lavabos públics (adaptats)
 • Megafonia
 • Sortida d'embarcacions
 • Torres de vigilància
 • Zona d'esquí nàutic

Punts d’atenció i informació

 • Punt d'informació
 • Salvament i socorrisme