Jardins de Moragas

Tavern, 1

Els Jardins de Moragas són una zona verda de barri. Menuts, però de traçat complex i rics en vegetació, són un dels parcs urbans de Barcelona.

Quan entrem al parc, palmeres i pins altíssims donen pas a un camí sinuós, amb trams d’escales de pedra que ens condueixen al cor del recinte. Aquest camí envolta el parc, amb zones de descans amb bancs (algun de pedra, heretats dels antics propietaris) i grans parterres rics, sobretot, en palmeres.
En una àmplia zona oberta hi ha una de les àrees de joc infantil accessibles i integradores de Barcelona. És un espai pensat per ser útil per a l’esbarjo dels petits i el lleure i la trobada dels grans.

Història

Els Jardins de Moragas pertanyen a l’Ajuntament de Barcelona des del 14 de febrer de 1957. Els propietaris anteriors van ser els germans Joaquín i María de la Concepción de Moragas Ixart.

Biodiversitat

La frondositat de la vegetació aïlla el visitant de l’atapeït entorn urbà que envolta el parc. Una gran part dels exemplars arboris tenen grans dimensions i una edat considerable, perquè van ser plantats pels antics propietaris dels jardins a principis del segle XX.
Hi ha pins blancs (Pinus halepensis), cedres de l’Himàlaia (Cedrus deodara), castanyers d’Índia (Aesculus hippocastanum), xiprers (Cupressus sempervirens), xicrandes (Jacaranda mimosifolia) i pebrers bords (Shinus molle). Entre les palmeres, destaquen les washingtònies (Washingtonia filifera), espectaculars grups de margallons (Chamaerops humilis) i palmeres de Canàries (Phoenix canariensis).
Les illes vegetals són tan altes i espesses, que la vista només pot mirar endavant. Tot plegat, fa que el jardí sembli molt més gran del que és en realitat. A vegades, el camí perimetral s’eixampla per crear una petita plaça, que convida a seure una estona.

Art i arquitectura

Als Jardins de Moragas l’art està representat per l’escultura 23 d’abril, un homenatge d’Antoni Ramón González al llibre i a la lectura.

  • Telèfon
    Tel.: 010
  • Accessibilitat
    Accessible per a persones amb discapacitat física
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Tavern, 1
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - Galvany
Població:
Barcelona

Horaris

Observacions
Hora de tancament
aproximada, en funció de
l'horari solar (tanquen
quan es fa fosc, al capvespre)
Altres
Seccions d'aquest equipament
Àrea de joc infantil