Jardins de Rosa Luxemburg

Av Cardenal Vidal Barraquer, 50

Els jardins no tenen una gran extensió, però ofereixen una bona vista sobre el turó del Carmel.

Els Jardins de Rosa Luxemburg estan limitats, per una banda, per equipaments escolars, als quals els serveix de segon pati de luxe, i, per l’altra, per les avingudes de l’Estatut de Catalunya, del Cardenal Vidal i Barraquer i la continuació del carrer de Jorge Manrique. Aquest jardí és un espai verd, amb una frondositat que destaca i llueix enmig dels espais oberts que l’envolten.

Biodiversitat

Inclouen una gran quantitat i varietat d’arbres, molts dels quals són fruiters, encara que també n’hi ha de florals, característica amb la qual s’ha volgut donar un caire agrícola que ret homenatge al passat pagès del barri, encara present als voltants.
Els jardins estan dividits en terrasses que salven el desnivell de 15 metres que hi ha entre la part superior i la inferior. La connexió entre aquestes terrasses es fa, la majoria de vegades, mitjançant petites escales; però el recinte és totalment accessible gràcies a un camí principal que el recorre.

A la part inferior hi ha un bosc amb una gran varietat d’arbres i un sotabosc ple d’arbustos. Les terrasses estan delimitades per talussos enjardinats amb arbres o amb plantes aromàtiques. Especialment a la primavera, quan la vegetació es troba en el seu clímax, és un lloc agradable per passejar-hi i per llegir en alguna de les seves zones d’estada. També té una gran àrea per a gossos, separada de la resta del recinte i tancada amb una porta. I, com que es troba just al costat d’una escola bressol, inclou una àrea de jocs infantils.

 

  • Telèfon
    Tel.: 010
  • Titularitat
    Centre públic
Adreça:
Av Cardenal Vidal Barraquer, 50
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
la Vall d'Hebron
Població:
Barcelona
Altres
Seccions d'aquest equipament
Àrea d'esbarjo per a gossos
Àrea de joc infantil