Parc de la Primavera

Torna

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

És l'exemple de com la necessitat de crear un equipament per a la gestió de serveis urbans −en aquest cas, el parc de neteja, dedicat a la transferència de residus urbans− pot ser, alhora, un espai verd agradable perquè els veïns gaudeixin de l'entorn més immediat.

La construcció del parc de neteja fou l’oportunitat per resoldre la mancança de serveis com ara zones de joc i àrees per a gossos. Els jocs infantils estan instal·lats sobre la coberta de l’edifici del parc de neteja. També hi ha una gran àrea d’esbarjo per a gossos.
Disposa d’una connexió accessible per a vianants des del passeig de Montjuïc fins a la part superior de la parcel·la mitjançant rampes de formigó. La mobilitat interna es completa amb dues escales i un camí que connecten amb la xarxa de rampes i milloren l’accés al capdamunt dels jardins.

Biodiversitat

La vegetació d’aquest parc és de tipus mediterrani i està formada per arbres, arbustos, enfiladisses, plantes vivaces i gramínies seleccionats per la seva bona adaptació i resistència a l’entorn urbà i al clima de la ciutat, com és el cas del boix (Buxus sempervirens), el llentiscle (Pistacia lentiscus), els rosers (Rosa sp) o l’espígol (Lavandula angustifolia), entre un total de 23 espècies. Entre les varietats d’arbres destaquen els pins blancs (Pinus halepensis), els àlbers (Populus alba), els cirerers (Prunus avium), els cirerers de guineu (Prunus mahaleb), les alzines (Quercus ilex) i les alzines sureres (Quercus suber).

Adreça:
C Nou de la Rambla, 203
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
Titularitat:
Centre públic

Horaris

Seccions d'aquest equipament

Adreça
C Nou de la Rambla, 203

Telèfon

Tel.:
010